Lyckat projekt

For cirka tva manader bestamde jag mig for att lara G svenska. Hon ar bara 2.5 ar gammal, men valdigt smart for sin alder. Jag tyckte inte jag hade nagonting att forlora pa det och inte hon heller for den delen. Barn har latt for att lara sig sprak och jag tror verkligen det kommer att gynna henne i framtiden. Inte nodvandigtvis att prata svenska, men att i tidig alder ha lart sig ett annat sprak - se likheter och skillnader. Eller for den delen bara kanna till att det finns andra sprak. Har i USA ar det manga som tror att USA ar hela varlden och att ingenting annat existerar (dar tog jag i...men lite sa ar det faktiskt) Europa ar ett land, likasa Afrika.

 

Tillbaka till flickan. Hon har verkligen snappat upp! Hon pratar inte svenska sjalv, men kan en hel del fraser och ord. Daremot borjar hon forsta svenska mer eller mindre flytande - vilket ar fascinerande! For mig har det verkligen varit en utmaning. Nar man jobbar med barn i hennes alder repeterar man saker tillrackligt som det ar, och efter att ha borjat prata svenska med henne fick jag repetera allting hon sa pa svenska och forklara vad det betydde - svettigt varre! Men for varje dag som gar forstar hon mer och mer vilket gor mig gladare och gladare :) Jag kanner mig stolt!

Det här har jag hangt upp i koket, sa att aven foraldrarna kan ova med flickan ;)

PRIDE!

Pride festivalen i sondags var en upplevelse i sig! Jag som trodde jag skulle vara hardad som varit pa Stockholms Pride festival, dar jag sett halvnakna killar som statt och gjort "opassande" saker mitt pa gatan :P Men Castro tog det till en helt ny niva! Det borde inte ha forvantat mig, da Castro ar "the gay capital of the world". Har var det nakna manniskor overallt och vulgara utstyrslar - men det var riktigt roligt!

Efter paraden motte jag och Jessica upp Tina och Veronica och begav oss mot Golden Gate Park for att se konsert med One Republic. Har kommer lite bilder - jag tanker dock bespera er dom mest vulgara - alla spritt nakna manniskor...

















































ONE REPUBLIC KONSERT SENARE PA DAGEN - tyvarr var dom inte sa bra som jag hoppats pa LIVE.









Tina malade ett fint hjarta pa mitt ben - dagen till ära :)


Om jag ger dig mina tårar, men är stark när du är svag...

Vilken taskig dag det har varit idag! Inte roligt alls. Regnet har ost ner och flickans humor har varit pa botten! Idag har mina 10 arbetstimmar kannts som 20h MINST! Jaja, nu ar jag ledig och ar mer an redo for att decka i sangen, men istallet ska jag gora mig redo for en skon hemma fest med tjejerna och grabbarna! Det ar Veronicas sista vecka har i staterna sa vi ska gora ALLT for att gora den minnesvard :)




Laddar med ny energi. Tankte rocka min nya klanning fran H&M



Det gar bra nu

Fick ett sms igar kvall fran min vardmamma med det glada beskedet att jag inte jobbar idag foren 19.30-20.30. Jag kan inte beskriva vilket gladjerus som spred sig genom hela min kropp! Efter den har helgen behovde jag verkligen vila ut idag. Har sloat i sangen och hangt med Veronica ett par timmar:)
Pa onsdag aker min familj bort vilket innebar att jag ar ledig 5 dagar! WIHOOOO!

Veckan ar fullspackad med planer, camping, Six Flags, aka till Muir Woods och 4th of July firande!

Just nu befinner jag mig i ett stadie i livet dar allting kanns underbart. Jag kanner mig lyckligare an jag nagonsin har varit och det kanns som om jag kan erovra varlden med min energi! :D


Dianalund

Skrivet av Theresia Lundh:

"Varje morgon så måste gästerna på båten fylla i deras address på deras medical form för att få dyka. Det var en tjej som bodde i en stad i Danmark som heter Dianalund. Tror du inte att jag ville krama om henne och säga att hon bodde i världens bästa stad? Din och min stad liksom ♥"


Min alskade Theresia - snart far jag traffa Dig.
Vi kommer bland annat ga till bänken i Angelus Plaza - från filmen 500 days of summer - och sitta dar pa parkbanken tillsammans. Jag och min Thessi ♥

MIDSOMMAR!

I lordags vaknade jag upp med ett leende pa lapparna - for jag visste vad som stod pa dagens agenda: Midsommarfirande! Jag vet, det var egentligen i fredags, men det passade alla battre att fira pa lordagen har, sa darfor gjorde vi det. Jag taggade till med "Vagorna" med Uno Sveningsson, "Vilken harlig dag" med Ted Gardestad och min favorit just nu; "Nessun dorma" med Jussi Björling.

Nar vi klivit upp begav vi oss mot IKEA. Jessica var overlycklig over att fa spise gravad lax. Sjalv var jag glad over att det serverades broccolisoppa :) Vi kopte aven med oss knackebrod, sill och ballerinakex till kvallen.

 

Firandet borjade i Dolores Park. Det var tusentals manniskor dar (dock inte pga midsommarfirandet). Dom flesta dar hade kickat igang firandet av Pride festivalen som var dagen efter. Vi holl utkik efter tjejer med sommarklanningar och kransar i haret och vi fann dom! Vi dansade runt ett trad, sjong alla svenska visor som hor till midsommar och visade amerikanarna dar hur vi firade midsommar. Det var verkligen jatte trevligt och roligt.

 

Kvallen spenderades pa en hemmafest hos en amerikansk kille som vi traffade i parken. Jag somnade klockan 5 pa morgonen och klev upp klockan 7 for att hinna hem innan Pride festivlen kickade igang! Sliten var fornamnet, men det var det vart. Det maste ha varit den basta midsommarfirandet i hela mitt liv :)


Lunch pa IKEA
Pa vagen hem fran IKEA var vi fast i ko i en timma... Men det var lugnt for jag underholl Jessica med min vackra rost ;) Jessica var nog gladast av oss nar vi val kom hem ;D
Tankte spegla mig lite i bilen och mottes av detta nar ja fallde ner "bil spegeln?" Den har val anvants for mycket...
Dolores Park i lordags!
Tack vannen for en harlig dag och toppen kvall!
Vi forsoker fa tag pa en taxi - det gick sa dar...
En halvtimma senare bestamde jag mig for att forsoka ta moppen till dit vi skulle istallet.
Till slut lyckades vi vinka in en kille som gav oss skjuts!
4 pa morgonen bestallde vi hem pizza - det satt fint!

Bra start pa min midsommarhelg :)

Vilken fantastisk midsommarhelg det har varit! I fredags efter att ha kommit hem fran Stinson, gick jag raka vagen till pedikyrsalongen. Dar njot jag av en fruktsmoothie och skvallerblaska medans jag fick fossingarna omhandertagna. Efter den timmen fanns inte ett ynka spar av att jag vandrat runt barfota pa stranden i tva veckor ;)

Efter att ha packat upp och tagit en powernap i min egna sang (min sang ar en av dom saker jag saknar mest nar jag ar borta), borjade jag laga middag till mig och Jessie :)

Som vanligt nar jag och Jessica delar en maltid resulterar det i = manga goda skratt, intressanta konversationer och sena timmar...




Be a women and man up! ....Huh?

Den har helgen kommer att bli FAB!
Imorgon kommer min fina Jessie fran Sacramento och stannar hos mig hela helgen :D
Har kommer helgens planer:
Imorgon: Packa upp, tvatta klader, fixa pedikyr.
Imorgon kvall: Ata middag med Jessie (sushi!) och prata kvallen lang!
Lordag: Aka till IKEA, lunch med Jessie och sa ska vi ladda pa varukorgen med sill, tunnbrod, ballerinakex och annat svenskt som vi ska bidra med till midsommarfirandet!
Fran IKEA aker vi hem till mig, drar pa oss en varsin sommardress och med blommor i haret beger oss mot Dolores Park dar vi kommer ha midsommarfirande med massa andra ungdomar - amerikanska och svenska :)
Sondag: Pridefestivalen i Castro. Forstar Ni hur galet det kommer att bli? Det var i Castro som den stora gayrorelsen borjade. Sa manga gay par som jag ser dar pa en dag har jag inte sett under hela mitt liv. Jag alskar uttrycken jag hor bara av att strosa runt pa gatorna dar... min rubrik



Stinson Beach i mitt hjarta

Ikvall ar sista kvallen har pa Stinson. Dagen kunde inte ha fatt sig en battre avslutning. Det blev en riktig festmaltid - grillad majs, jatte god fisk, potatis, sallad och ett glas rott till det! Vi skalade under hela middagen- paminde mig om maltiderna hos C dar vi alltid skalar tusen ganger :) Alla hade jattebra, fina skalar och nar det blev min tur ville jag att alla skulle hoja sina glas for L's milstolpe idag - hans vink :) Det var alla med pa! :)
Jag kommer faktiskt att sakna Stinson, och det ar definitivt inte sista gangen jag kommer hit. Har kommer en lista med korta punkter av allt bra med Stinson:
Den vackra stranden och havet som ligger precis utanfor huset

Alla trevliga manniskor som jag har traffat har

Mina hajkaventyr har (lagger upp bilder pa det senare!)

Breakers surfar cafe

Var hot tub - glassigt!

Ata god mat och dricka gott vin varje kvall

Efter att ha lagt barnen om kvallarna, kunna snora pa joggingskorna och springa langst stranden och se solnedgangen - gor det ganska sa enkelt att motionera ;)

Aven fast det har varit underbart att vara har ska det bli lika skont att komma hem - for jag har massor att se fram emot den narmsta tiden!
Nu ska jag ata choklad chip cookies som David lagat - jami! Klockan ar redan 23.50. Maste lagga mig inom ett par timmar for imorgon vantar en tidig morgon!!!

Klar favorit

Den har toppar listan just nu
P.s Idag vinkade min lilla kottbulle for forsta gangen! Jag kande mig sa otroligt stolt! Och han var sa otroligt stolt over sig sjalv - I could tell. Mitt lilla hjarta borjar bli stor! :) D.s

YOSEMITE

I helgen lamnade jag som sagt Stinson Beach for att aka tillbaka till San Francisco - roadtrip nr 2 med tjejerna! Destination: Yosemite! Med handen pa hjartat ar Yosemite det vackraste stallet jag nagonsin befunnit mig pa. Allting var sa himla vackert och maktigt. Jag ar sa glad att jag har varit dar och vi planerar redan att aka dit igen om ungefar en manad. For er som inte vet ar Yosemite en nationalpark som tacker ett 3 081 kvadratkilometer stort område - sa det ar ganska sa stort (!!) och dar finns det storsta vattenfallet i USA. Jag som aldrig ens har sett ett vattenfall var ganska sa tagen. Det var precis det har jag ville med min resa hit till USA - fa se och uppleva saker som jag tidigare bara har kunnat dromma om. Det ar en av dom basta resor jag gjort och jag kunde inte haft battre sallskap! Det var jag, Tina, Veronica och Anja. Tina som kommer fran Norge blev minst sagt chockad over att hora att ingen av oss tjejer sett ett vattenfall forut - tydligen finns det jatte manga i Norge - sa nu har vi blivit lovade en hajkresa i Norge - guiden kommer att vara Tina herself ;)

Pa vagen dit stannade vi till for lite brunch. Pa vagen hem nar vi skulle tanka pa lite energi akte vi forbi DelTaco och Tina utbrister "Yeeei DelTaco - we have to eat there!" varpa Anja svarar "No, not tacos, I've eaten tacos three day in a row now" och Tina svarar "But this isn't the same thing Anja" Anja: "What do you mean? It's taco?" Tina: "No, this is DELtaco - not the same!".
Den har bilden tog Tina - helt underbar!
Bride veils falls - det ar valdigt populart att ta sina brollopsbilder vid det har vattenfallet. Nar vi gick till vattenfallet var det som att kliva in i sporegn - fran stralande sol. Haftig kontrast. Efterat sag det ut som att vi alla hade duschat med kladerna pa, aven fast vi bara stod breve.
The cave...brr..
Varldens sotaste mullvad!
Sa har gar det nar man lever vildmarksliv (jag forsokte fa det att se sa illa ut som mojligt, egentligen var det bara ett litet skrapsar...som ni ser)
Fina Verro i var fula likbil
Top of the world!
Yosemite falls
Tack tjejer for en underbar resa! Langtar till den nasta! ♥

Och sa kom hajarna Hajarna HAJARNA!

Just nu sitter jag pa ett harligt surfar cafe pa Stinson och ater en omelett och dricker kaffe :) Vi har haft underbart vader har! 30-35 grader - med tanke pa varmen kanns det ganska sa bra att bo pa stranden ;) Dessvarre sågs en haj forrigar i havet sa pa radion varnade dom for att bada :/ Men igar sag jag och min vardpappa ett stort sjolejon i vattnet, sa vi hoppas pa att hajen ater den - kanner sig belaten och simmar vidare. For just nu befinner hajen sig for nara stranden pa grund av hungersnod. Livvakterna ser till att man inte gar langre in an till knana! Om man ska forsoka hitta nagonting positivt i den har jobbiga situationen ar det foljande: Nu hanger alla surfarkillar pa stranden istallet for i vattnet :) Och jag har traffat  en riktigt trevlig an som lovat att han ska lara mig att surfa! Men innan jag jobbar pa mina surfing skills, ar det nog en bra borjan for mig att jobba pa att prata med honom utan att stamma fram orden...

Borta bra, hemma bast

Hemma igen :) Det tog mig ca 6h att ta mig hem fran Stinson, men nu nar jag ligger i min egna sang med mitt stora duntacke tycker jag att det var vart det! Ibland blir jag sa stolt over mig sjalv - som idag. Jag ville komma hem over helgen och sedan aka tillbaka till Stinson, efter min resa till Yosemite med tjejerna. Min vardmamma fragade mig "But how are you going to find your way back to San Francisco???" och jag svarade "No clue, but I'll figure something out ;) ". Vilket jag gjorde. Om man vill nagonstans kan man alltid ta sig dit, aven fast ingen racker dig en guldbiljett. Man ska aldrig tanka "Nej, men det ar ju omojligt..." Jag fragade lokal befolkningen hur jag kunde ta mig till narmaste stad och sedan tog jag det darifran. Buss, fran buss. Och jag hade faktiskt ingenting emot att aka alla dom olika bussarna, for dom akte igenom sa vackra sma stader. Salsalito var nog min favorit. Jag maste tillbaka dit och njuta av en kall drink pa en av alla vackra segelbatar som fanns vid hamnen!

Nu ska jag njuta av middag och chokladen som blev over fran mina tusen bussturer idag. Jag kopte aven med mig en film pa vagen hem - "Seven Pounds" med Will Smith. Jag har sett den forut och den ar riktigt bra!
Jag berattar mer om Stinson Beach nar jag kommer hem darifran i slutet av nasta vecka!

GOOD NEWS!!!

Jag vet att jag borde packa nu och inte gora NAGONTING annat, men jag har goda nyheter som jag bara maste dela med mig utav! Det blir en fjarde sasong av Jersey Shore!!! YEEEEEI! Den har sasongen spelades in i Italien - so it has to be good.
They're back!

EVERYDAY I'M SHUFFLING!

Imorgon bar det av mot semester i 2 veckor. Fick reda pa mitt schema igar:

 

Mandag: 09.00-19.00 (har bara pojken idag sa det ar inte sa mycket jobb :) )

 

Tisdag: 09.00-12.00 + 19.00-20.00

 

Onsdag: 17.00-19.00

 

Torsdag: 17.00-19.00

 

Fredag: 17.00-19.00

 

Lordag: Off

Sondag: Off

 

Jatte bra schema om Ni fragar mig. Ikvall ska jag packa. Planen ar att packa med mig hajk klader - man kan tydligen hajka dar i flera timmar, det ligger precis vid havet och ar darfor jatte vackert. Jag ska aven ta med mig en sovsack for min vardmamma tycker att jag ska testa att sova under stjarnklar himmel en natt - har jag gjort forut, men i en annan del av varlden. Sedan ska jag aven packa med mig massa bocker och bara lasa, lasa, laaaasa! Jag har aven planer med ett par vanner, att dom kan komma over och halsa pa mig :)

Jag kommer antagligen inte att blogga under dom narmaste tva veckorna, sa under tiden lamnar jag Er med detta meddelande:




Vem kan stoppa mig nar jag bara rullar fram

Idag kommer det att ske! Min lilla kottbulle kommer sluta rulla fram och istallet borja krypa, jag kanner det pa mig! :D Han ar sa nara NU! Eller inte just nu - han blev sa utmattad av all traning att han behovde en vilo paus. Han ligger just nu och sussar sott i sin sang.

Wa Waa Wooom!

Igar hade jag en Super Sondag! Dagen borjade med svett pa gymmet och sedan ett skype samtal med en gubbe, en gumma och en citron (I guess...?). Sa jakla mysigt, men tiden rann ivag och helt plotsligt hade jag bara 5 minuter att gora mig iordning pa. Jag, min vardpappa och lillgrabben skulle pa ett au pair mote dar man skulle ta med sig sin vardfamilj. Jag hade inte hunnit duscha efter gymmet och jag hade inte plattat haret sa jag drabbades av panik. Tog en snabb dusch och ja, det var allt jag hann med. Det jobbiga var att efter au pair motet skulle vi pa Haight & Ashbury Street Fair, sa jag visste att jag skulle befinna mig i folkmassor hela dagen - lockigt har - NEJ TACK.
Tur att Veronica bor 2 blocks away from Street fairen, sa jag kunde bara kila over och platta till lockarna. Det foljdes av lite forkrok och roliga spel hemma hos Veronica och sedan begav vi oss med glatt humor till galenskaperna.
Det var live band som upptradde, Du kunde fa gratis tatueringar, folk rokte pa (det ar ju trots allt Haight), det fanns "brownie kakor" och mycket mer...
Jag hade klatt mig lite hippie aktigt dagen till ara for att smalta in i folkmassan.

Det kan va sa forfarligt, det kan va sa bra

Idag har jag shoppat hela dagen. Det finns ingenting mer utmattande an att prova klader i timmar. Jag fick med mig halva stan hem, och nu ligger allting utspritt pa mitt golv. Blev manga, sota klanningar fran Forever 21, infor semestern pa Stinson Beach. Jag maste borja packa imorgon - 2 veckor ar en lang tid.

Resten av kvallen ska jag spendera med min favorit, Lasse.

 

Jag kan ha räknat sekunderna som gick

Mellan ljuset, och åskans dån

Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick

Om du var på väg hit, eller härifrån

Det tysta ekot är av ett slag för sig

Det kommer ensamt, om det är nåt att ha

Vad du än gör ta inga råd från mig

Jag vet, de fungerar inge bra

 

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Det kan va så förfärligt, det kan va så bra

Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Det kanske var pundigt, det kanske var bra

 

Jag hörde din röst på en ödslig kyrkogård

Jag måste ha träffat, din frekvens

Diskanten var svagare, diktionen mindre hård

Det var som att tonen, var en väns

Det är lätt att se hur sjuk man en gång var

När såren läker, och regnet känns

Gör din tolkning, häll mig full med svar

Rita figurer, och dra en gräns

 

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Det kan va så förfärligt, det kan va så bra

Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Det kanske var pundigt, det kanske var bra

 

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Det kan va så förfärligt, det kan va så bra

Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Det kanske var pundigt, det kanske var bra

 

Jag kan ha glömt din vaksamhet, jag söker inte mer än sympati

[Eller jo det gör jag visst]

Inga kan ta fel på varann som vi



Evigt tjat om mitt har

Okej, mitt favorit amne: Mitt har. Jag har under en langre period i mitt liv forsokt spara ut haret sa det nar svanken, men jag har inte lyckats. Jag har haft langt har, men har alltid behovt kapa av det pa grund utav att det ar sa slitet. En stor bidragande faktor till detta ar givetvis mitt envisandes av att ha rakt har. Boven i dramat ar alltsa platttangen, sa nu lagger jag den pa hyllan! Nu kor vi, jag och krullarna!
Som Ni kan se pa bilden ar jag inte sa jatte glad over detta faktum. Planen ar att alltid ha haret uppsatt sa att jag slipper avsloja mitt sanna lockiga svall. Jag hoppas verkligen jag klarar en manad, sedan far jag ta det darifran! Wish me luck!
And yes, I know, STUPID, stupid first-world problem

He's in it to win it


Semester fran semestern

Nasta helg ar planen att aka till Yosemite som jag visade bilder pa i ett tidigare inlagg. Den helgen befinner jag mig tillsammans med familjen pa semester i Stinson Beach, men jag far val aka tillbaka till San Fran for att kunna bila dit med tjejerna och sen bara aka tillbaka till semestern pa Stinson Beach. For ovrigt lever jag fortfarande pa var forra weekend trip :)










Walk of Fame








































Jag & nya Lassie hunden :)












Den vidrigaste kina mat jag atit (inte åt). Jag har verkligen bara daliga erfarenheter av kina mat.













And the vision that was planted in my brain, still remains

ANTLIGEN FREDAG! Idag har jag bara jobbat tva och en halv timma. Solen skiner och jag har planer for helgen. Ikvall ska jag pa bio med Sophie som antligen ar tillbaka fran Danmark. Imorgon kommer min fina Jessie hit fran Sacramento och vi ska glassa pa Ocean beach hela dagen. Pa kvallen vankas BBQ hemma hos Anja :) Och pa sondag ar det HAIGHT-ASHBURY STREET FAIR! Ska bli sa himla roligt! Och sa ska jag aven traffa au pairerna i Golden Gate park, dar vi ska spela spel och alla ska ta med sig nagon slags snacks/efterratt fran sitt hemland. Jag gor det nog enkelt for mig och stannar forbi en matbutik och koper med "Swedish Fish" :) Vill ju inte vara for ambitios och sta och baka en smulpaj att ta med mig...

Konstig fakta om Mig

Forut var en av mina absoluta favorit sysselsattningar att borsta tanderna. Jag kunde borsta mina tander i en halvtimma pa morgonen, nar jag kom hem fran skolan och pa kvallen. Ju langre, desto battre. Men nagonting har hant. Numera borstar jag tanderna i 30 sekunder, sedan tycker jag att jag ar klar (??!!) Jag vet inte riktigt vad detta beror pa, jag vet bara att det kravs en andring - med detsamma! Antingen far jag borja borsta langre och noggrannare eller sa far jag ge upp min stora last i livet - te och kaffe. Da jag inte ar beredd att uppoffra te och kaffe, far jag borja borsta igen! For jag vagrar fa gula, fula flackar pa mina tander. Nej, forut hade jag ett kristall leende och det ska jag vinna tillbaka!

People talking without speaking. People hearing without listening.

Traffade Tina igar pa Starbucks - dar satt vi tills det att dom stange och det kom inte en minut for tidigt! For minuten innan hade jag gatt pa toa (glomde att lasa dorren) och da kliver en av killarna in som jobbar dar (den snyggaste forstas). Dar sitter jag pa toan och han star i dorren och flinar - allt jag kande var "stang dorren, men jag kunde inte fa fram orden." Sedan foljde ett par minuter av intensivt tankande fran mitt hall: "Herregud, jag kan inte ga ut, han star ju precis utanfor! Undrar om det ar mojligt att spola ner sig sjalv och komma ut nagon annastans? Sa kan jag bara duscha bort skammen i ett par timmar." Jag gick ut, packade ihop min dator och sa bestamt till Tina "Hit kommer vi aldrig mer." Sa vi lamnade den Starbucksen for en annan. Pa det andra stallet fick vi sallskap av en trevlig herre som var valdigt pratglad. Vi diskuterade mest politik - anda fram till stangning.

Det visade sig att Tina (som ar fran Norge) inte kande till NATO sa val. Mannen sa till henne med glimten i ogat "Good luck to you! ;)" Med det menade han att hon inte kunde vara sa smart som inte ens kande till NATO, och det dar finner jag intressant. Han kanske tankte "dum" tjej, men jag kan intyga att Tina ar allt annat an dum. Varje gang jag traffar henne fascineras jag av nagonting klokt som hon sager eller raknar ut. Hon ar namligen valdigt duktig pa matte - vaaaldigt duktig. Jag kan inte matte, tycker det ar jatte svart verkligen. Ar jag dum for det? Hur mater man intelligens egentligen? Det kanns som att manga kopplar "smart" till en japansk kille som raknar ut matematiska problem pa noll tid och som kan bade fysik och kemi. Kan man dessa amnen ar man Einstein smart. Jag kan inte dessa amnen, men jag anser mig smart for det. Jag ar en tjej som alskar historia, sprak och politik - dessvarre far inte manniskor upp bilden av Einstein nar dom hor detta.
MEN VARST ar val anda nar nagon sager nagonting som jag kopplar till "onodiga saker att kanna till" och Du ser ut som ett fragetecken och svarar "Nej, det visste jag faktiskt inte" och manniskan som berattat den fullkomligt ointressanta faktan svarar "Va? Visste du inte det? Det ar ju faktiskt allmanbildning."



Gravity is working against me

Har varit ute pa en springrunda i stormen. Herregud, varje steg var en kamp mot vinden. Konstigt nog var det skont - jag blev peppad och kande lite "Du ska inte fa stoppa mig" - "Du" var i det har fallet stormen. Men jag erkanner, det ar skonare har hemma i sangen;) Ska varva ner med lite kvalls snacks och sedan sussa gott. Imorgon ska jag traffa min fina, norska Tina pa Starbucks :) Hon kom hem fran Las Vegas i veckan, sa jag hoppas pa att fa hora en massa vilda historier och jag planerar att halla hett kaffe over hela henne om hon sager "You know, what happens in Vegas stays in Vegas."
Det har smaskar jag pa just nu :) Godnatt Cali - Godmorgon Svea!

Magiskt

Yosemite ar en nationalpark har i California med granitklippor, vattenfall och klara bäckar. Dit planerar vi var nasta roadtrip! Jag bara maste dit! Det ser helt fantastiskt ut! Antingen kan man campa eller hyra stuga. For mig later bada alternativen bra, det kan vara roligt att campa i vildmarken beroende pa vilka andra som befiner sig dar (och da menar jag inte bjornarna). En av alla varningsskyltar dar ar att forvara maten "inne" for att halla bjornarna borta.


Hear my words that I might teach you, Take my arms that I might reach you


In restless dreams I walked alone

Idag tog jag med barnen tlll The Randall Museum. Det tyckte G om! L daremot brydde sig inte sa mycket om djuren och allt annat som dom hade dar, men han vaknade till nar det blev dags for picknick ute i solen! :) Men inte ens  solen sken lika starkt som mina tva solstralar gjorde idag ♥

Pyjamasparty!

Jag och barnen drog pa "hön kalas" pa biblioteket! Ett tag blev det riktigt kaotiskt - barn overallt som skriker och honor som kacklar! Kvinnan som holl i det hela sag ut som en hona sjalv - det kanske var meningen?

Ja, jeg kalder på dig!

Pa vagen ut fran IKEA star det "Hej da!" pa svenska och nedanfor star det skrivet inom parantes hur det uttalas - "hä dö" ?? Sa skulle jag bara halsa pa mina varsta fiender, typ "Hej (ga och) dö"

Formodligen sant


So sweet

Ikvall vid middagsbordet lag det ett rosa kuvert pa min tallrik. Det inneholl ett jatte fint skrivet kort och ett presentkort. Mina vardforaldrar ville ge mig nagonting for att visa hur mycket dom uppskattar mig. Jag tyckte det var en jatte fin gest. Dom talade om hur glada dom ar att ha mig som en del av familjen och att dom verkligen tycker att jag gor ett bra jobb med barnen. Sadant kanns alltid bra att hora.
Pa kortet stod det bland annat "Thanks for being such a great au pair! Now go buy yourself something nice. Love Nic & Geoff". Jag blev sa himla rord.




Som Ni ser pa bilden fick jag aven oronproppar. Detta beror pa att dom ska sluta med lillpojkens "nattmal" sa han kommer nog grata och skrika en del. Dom vet hur ledsen jag blir av att hora min lilla kotbulle ledsen, sa dom tankte att jag skulle fa slippa hora det.

7 veckor kvar

I guess there's so much more I have to learn

But if you're here with me, I know which way to turn

You always give me somewhere, somewhere I can learn

You make it real for me


Cause the only place that I want to be Is right back home with you

Sondag. Morgonen far sig basta mojliga start - Skype med Zelali. Kanske drojer det inte sa lange tills det att vi ses - yeeei! ♥

Sen hittade jag en sida som jag fastnade pa: http://alltomthehills.net/page/7/. Laste den bloggen i ett par timmar innan jag begav mig ner mot stan for att traffa Veronica. Idag begav vi oss mot IKEA - sondagsmys. Dar testade vi lite olika sangar och soffor. Sen blev det aven en braklunch. Vi satt ett bra tag och utbytte vara "uppfinnings drommar" med varandra. Vi spånade aven i mojligheterna om att kopa hus i San Diego... jag alskar att fa dromma mig bort. Vem vet? En dag kanske mina drommar gar i uppfyllelse. Man ska aldrig saga aldrig. Drommen om att aka hit som au pair gick i uppfylelse, trots mina allt-annat-an-bra forutsattningar.
Idag blev det premiar for mina nya alsknings jeans som jag kopte pa Mission beach i San Diego.
Har har dom heltacknings mattor pa sina tunnelbanor - vidrigt! Jag ar sa glad att min familj inte har nagra heltackningsmattor overhuvudtaget for det ar ganska vanligt att man har det har. Forsta vad mycket smuts det maste samlas i mattorna? Bakteriebomb!
Pa IKEA har dom svenska bocker i bokhyllorna - nar jag sag denna kunde jag inte annat an att tanka pa min saknade, alskade Theresia ♥ Jag ville kopa med Alvtegens bok hem; forvara den pa mitt nattduskbord for att fa kanna mig lite narmare min van, men man fick inte kopa dom :(
Min lunch: Crepes med spenat i, potatismos, apelsinjuice, kaffe och kanelbulle. Allt till priset av 7 dollar(!)
Det har fick folja med hem + skorpor med kardemumma smak :)

“I just took a shit in the middle of the street.”

Lordag kvall moter jag upp Veronica downtown for middag. Vi fick vanta pa ett bord i 45 minuter. Under tiden njot vi av utsikten fran 8e vaningen pa Macy's. Och sa fick Veronica sta ut med att lyssna till mina mixade, random tankar. Ibland tanker man pa helt ointressanta, ovesantliga saker, men som man anda kanner att man maste fa vadra ut om.


Nar vi val slog oss ner till bords borjade vi bada kanna romantiken i luften. Dar satt vi pa en restaurang med en jattefin utsikt, vad som kandes som en varm sommarkvall och sa spelade dom Sade "By your side" i bakgrunden. Dessutom valde vi att dela pa en pastatallrik - Lady & Lufsen? ;D


Efter en god middag begav vi oss mot bion, men filmen borjade inte foren en timma senare, sa det blev en shoppingtur pa Forever 21 under tiden. Filmen vi sag var en av dom basta jag sett pa laaange. Den var mycket roligare an "Hangover 2". "Bridesmaids" heter filmen och den har premiar i Sverige den 19 augusti.


SE DEN!

When all my faith has gone, you bring it back to me

Nu borjar helgen narma sig sitt slut. Jag har fatt mig en rejal, underbar dos av Veronica. I fredags jobbade jag och da kom hon over och holl mig sallskap. Vi tittade pa filmklipp fran var weekend trip och fick oss ganska sa manga harliga skratt. Jag drack te under tiden, och fick en skrattattack just nar jag drack av det - sa det sprutade te at alla hall.  Sen sa tittade vi pa jatte bra naturfilmer - Planet Earth. Later kanske trakigt, men det ar allt annat an trakigt. Jatte intressant faktiskt. Vi larde oss att en regnskog kan besta av enbart sno???

 

Jag: "Usch, jag avskyr att ga hem sent om kvallarna. Det ar sa morkt och man vet aldrig vem som kan smyga upp bakom an."

 

Veronica: "Nej, jag ar inte sa radd for manniskor."

 

Jag: "Nehepp, vad ar du radd for?"

 

Veronica: "Nej, men typ att det ska dyka upp en älg eller nat..."



Efter solsken kommer regn?

Ligga och deppa under tacket fick mig bara att ma samre, sa jag bestamde mig for en kall dusch. Blir Ni overraskade om jag skriver att inte det heller fick mig pa battre humor? Men nu pratade jag lite med Veronica som gav mig hopp om att Adele sakert kommer tillbaka snart (for det kunde arrangorerna tydligen inte tala om?!!) och sa bestamde vi oss for att ses nere pa stan ikvall - sa nu ar jag pa battre humor :)
Nu ska jag bara lata mitt har torka (tar ca en hel dag) och sedan platta haret (tar ca 1 timma).
Har har det forresten regnat hela dagen. Solen kom fram ett tag, men sedan borjade regnet osa ner pa nytt.

History repeats itself

Det ar inte sant. Det ar ett skamt. Ett daligt javla skamt. Ungefar sa kande jag forra sommaren nar jag och Theresia akte till Kopenhamn for att se John Mayer spela, och konserten stalldes in. Kanslan kom tillbaka idag nar jag meddelades att konserten jag skulle pa ikvall har stallts in. Adele. Jag mar fruktansvart daligt just nu. Jag ska nog begrava mig under tacket resten av dagen.


Don't you remember?

Min vardpappa fragade mig: "Diana, it's perfectly okay if you want to subscribe on stuff but please give me the hands up :)"
Jag: "Huh?"

Minns Ni dom dar Hiphop smsen jag skrev ett inlagg om? Jag far ett varje morgon om nagon hiphoppare (dom allra flesta ar okanda namn for mig) som antingen blivit arresterad, kopt ett svindyrt hus eller nagonting annat fullkomligt ointressant for mig. Tydligen far min vardpappa hem rakningar pa detta - skiten kostar alltsa pengar. Jag talade om for honom att det var "perfectly okay" att han avregistrerade just den premurationen.

Take another shot another shot shot shot shot

Det ar faktiskt inte sa farligt att jobba kvall - barnen sover ju? Sa jag bjod over harligt sallskap till TV-soffan ikvall - Veronica!


Det finns sa mycket kvar att beratta om var resa, men det ar omojligt att fa med allt. I korthet:

 

Tina far flipp och gasar mot rott ljus!

 

Surfar killarna i San Diego. Sa manga snygga killar jag sag i San Diego har jag inte sett i hela mitt liv - for ovrigt var manniskorna dar oforskamt snygga

 

Genom hela resan (nar vi kor pa highway) passerar vi skyltar dar det star "Click it or ticket" och ingen av oss forstar vad det betyder och loser darfor detta pa enklaste satt: ignorerar det och bara fortsatter kora.

 

Vi sitter pa en restaurang och ater nar vi borjar hora bomber - Veronica skriker ut over hela restaurangen och tar skydd bakom sin hamburgare (vilket ar forstaligt for den var STOR) Jag och Tina fick oss ett gott skratt :)

 

Nar vi kommer till Universal Studios ar vi sa exalterade att ingen av oss lagger pa minnet var vi parkerade bilen. Parkeringshuset ar ungefar lika stort som Uppsala ar. Ni forstar ju hur mycket vi angrade detta misstag nar det var dags att aka ivag. Dessutom hade inte var bil nagon "klick" funktion. Ni vet nar man oppnar bilen. Utan bilen oppnades bara med nyckel. Sa det var inget alternativ att bara klicka sig fram. NEJ, vi fick ga, vaning, efter vaning, om och om igen och leta. Dessutom visade det sig att jag passerat var bil utan att veta om det. For jag trodde den hade en stjarna dar bak och inte ett kors. Sa inte nog med att det redan var mission impossible att hitta bilen, sa var det ju inte konstigt att inte jag hittade den eftersom att jag letade efter en bil som inte ens existerade?

 

Jag ligger i baksatet och sover nar jag vaknar av att jag aker fram av en krasch - krock sa det bara.



Puu huuu

Sitter pa mitt favvo fik och tvingar i mig deras (for ovanlighetens skull) vidriga kaffe (?) Jag har inte hjarta nog att klaga. Borjar jobba igen om nagra timmar. Det ar mina vardforaldrars anniversary (kommer inte pa ordet pa svenska?(!)) Dom ska ut och fira detta medans jag passar barnen. Men jag antar val att det ar lika bra - annars hade jag gatt ut och spenderat pengar som inte existerar. Jag behover spara varje kosing infor morgondagen, da jag hoppas pa en av dom basta kvallarna i hela mitt liv - skriver mer om det om det gar i uppfyllelse! :D

 

Jobbade ett par timmar imorse. Flickan hade avslutning pa gymnastic class - JAG VAR OVERLYCKLIG! Att ta sig till dom lektionerna ar ett helve**. Det ligger vid Golden Gate Parken som ligger pa andra sidan stan typ. Jag maste byta buss tva ganger for att komma dit. Och har ar bussarna inte som i Sverige. Det ar en sak som faktiskt ar battre i Sverige. Har finns det inget utrymme for barnvagnar, sa man maste falla ihop vagnen. Forestall er att gora det samtidigt som du har en babis i en babybjorn framfor dig och en 2 arig flicka som springer hejvilt pa trottoaren som passeras av 50 bilar i sekunden. Sa har gar det till ungefar: Jag viker ihop vagnen samtiigt som pojken borjar gnalla over att det kanns obekvamt for honom, under tiden skriker jag "G come here! G! I said come! NOW! Okay, sweetie take my hand." Med henne i ena handen, vagnen under den andra armen, fet ryggsack pa ryggen och L i babybjornen pa magen och tre trappor att ga upp for pa bussen = SE UPP FOR BREDLAST! Jag har faktiskt borjat ropa ut "Make space people, coming through with children and stroller - coming through!" Kanner mig som en bitter, gammal vaktmastare nar jag ropar ut det typ. Varst ar nar bussen ar fullproppad vilket ar alldeles for ofta. Flera ganger har jag bett flickan satta sig pa golvet och halla mig i fotterna medans bussen kor. Lika jobbigt som det ar att ta sig pa bussen ar det sedan att kliva av bussen - pressa sig fram mellan alla manniskor och hoppas pa att ingen klams mellan dorrarna som haller sig oppna i 3 sekunder. Nar vi klivit av maste jag falla ut vagnen sa att flickan kan sitta i den i vantan pa nasta buss, sedan maste jag falla ihop den igen. Ar det en bra dag sa grater inte pojken och flickan gnaller inte. Om jag skriver som foljande: det blir mer gymnastik for mig an vad det blir for flickan pa hennes lektion.

 

Nu nar L ater riktig mat skiter han som en elefant. Idag var det gegga overallt - sa jag hade inget val an att stalla oss bada i duschen (da dom inte har ett munstycke man kan ta loss! Och jag kan ju inte be honom duscha sjalv, tyvarr). Dar stod vi, han naken och jag med kladerna pa och fick oss en dusch. I vanliga fall gor sadant mig pa riktigt daligt humor men eftersom att han ar sa kottbullig och bara ler och sprattlar med benen aven fast han ar drankt i skit kan inte jag annat an att le tillbaka! :)


Jag och min kottbulle (det ar medvetet en suddig bild pa L - jag far inte lagga upp bilder pa barnen - tror jag? Jag vagar namligen inte fraga. Men Ni kan vara glada - for Ni hade dott lite av att se hur kottbullig och sot han ar!)

Click it or ticket!

Dags for en uppdatering! Tyvarr blir den inte som jag onskat - ett inlagg fyllt med bilder fran min weekendtrip. Mitt batteri pa kameran dog namligen ganska sa snabbt, sa resten av bilderna finns pa Tinas kamera - men jag lagger upp dom jag har och resten av bilderna lagger jag upp sa snart jag har fatt dom :)

I fredags slutade bade jag, Tina och Veronica tidigare an vantat sa det var bara att styra kursen rakt mot var forsta destination, San Diego. Hela helgen var overklig och underbar, men bast av allt var att jag fick en uppenbarelse: I framtiden ska jag bo i San Diego. Inget snack om saken. Det ar mitt kall i livet - att bo dar - sedan spelar nog inte det andra sa stor roll - for dar kommer jag att vara lycklig - och det ar val det enda som spelar nagon roll?
Det gar inte att skriva ett inlagg om helgen, jag skulle behova skriva en hel bok - darfor lagger jag istallet upp bilder for text och later bilderna tala for sig. Tack Tina och Veronica for den basta weekend resan i mitt liv ♥
Varldens harligaste chaffis♥
Siste man upp plockad:)
Nu var det bara att pumpa musiken och styra kursen mot San Diego!
Efter nagra timmar behovde vi lite roadtrip käk ;)
Framme pa hostelet! Mannen i receptionen till Tina "Sign here please" Vi tittar efter en penna och se vad vi hittade i blomkrukan...
Tjejerna testar temperaturen i poolen 3 pa natten
Vi hade packat ner klader for ca 2 veckor istallet for 2 dagar
Pa vag mot Outleten - Vi passerar Mexikanska gransen:)
Framme pa Outleten! Har fanns ALLA butiker Du kan tanka Dig och shoppingen var fantastisk! Vi akte darifran ganska sa fattiga men ganska sa glada :) Jag hittade min nyarsklanning/fodelsedagsklanning som jag ska ha i Las Vegas nar jag fyller 21! Lagger upp bilder pa den och resten av shoppingen senare;)
Vackra Tina kopte en del klanningar infor sin Vegas resa - Hon ar dar nu - AVIS!
Vi akte vidare in mot San Diego stad - en av dom vackraste stader jag skadat
Dags att aka lite karuseller!
Jag och Verro smaskade i oss brownie i baksatet av bilen innan vi styrde kursen mot Laguna Beach!
Chocolate everywhere!
Nattdopp i Laguna. Innan akte vi runt dar och fjantade oss: "Har har sakert Lauren Conrad ocksa suttit i bilen och vantat pa gront ljus..." "Har maste Lauren ha..." "Laurens hus..." "LAUREN LAUREN LAUREN!!!"
Lamnar hotellet i Los Angeles. Frukosten som serverades dar bestod av Donuts - HUH? De va val frulle och inte fika?
Trötta jag skrev in Veronicas namn som efternamn nar jag kopte min biljett till Universal. Jag var jatte ängslig att jag inte skulle komma in... men det var inga problem :D
Kanslan dagen igenom var: WOOOOW
Det sag ut som en riktig stad. Sa himla haftigt. Om Ni nagonsin far chansen - ak till Universal Studios! Det ar verkligen en upplevelse!!! Studio turen var fantastisk. En tar rann langst kinden nar vi befann oss pa Wisteria Lane. Desperate Housewives ar en serie jag foljt i manga ar och helt plotsligt befinner jag mig dar den har spelats in - unreal!
Tina som har kameran under studio turen har fokus pa "kjekke gutter" istallet for filminspelningarna'
Tva heta brudar pa en av bilarna fran "The fast and the furious 5" filmen.
We rocked it!
Kon till Jurassic park karusellen - det var vart ko tiden (som for ovrigt gick valdigt fort faktiskt)
Resan slutade med pizza och glass i bilen pa varldens mysigaste Drive in bio i L.A. Vi sag "The Hangover 2"
Jag alskar att jag bor i Kalifornien dar det finns sa himla mycket att se och gora. Det kommer bli fler weekend resor! Vi smider redan planer infor nasta... :D Jag ar lycklig, syns det? Det kanns i alla fall.

RSS 2.0