Innan jag kande Dig


One and Only

Snart ar det gubbens 1-ars dag. Kan inte forsta att tiden gatt sa fort! Nar jag kom hit var han knappt 4 manader och nu ar han snart 1 ar! Jag blir sa kanslosam nar jag tanker pa det. Visst ar det underbart nar dom blir aldre - det ar "roligare" att leka med, deras personlighet kommer fram mer och allt det dar, men det betyder aven att dom inte ar bebisar langre... Min lilla grabb borjar nu alltsa bli en stor grabb. Igar hade jag och han en hel dag for oss sjalva vilket var guld vart. Jag tog ut honom for fodelsedags lunch. Han fick valja precis vad han ville pa menyn - det blev fruktsallad och potatisklyftor. Sen tog jag honom for att kopa hans fodelsedagspresent (tyckte att han skulle fa vara med och valja) och dagen avslutades i parken :)
Min solstrale ♥

KONGE!

Tinis is back in town! Yeeei! Imorgon ska vi ses for en laaaaang fika. Har saknat den tosen.
Tank att hon alltid far mig att le ♥

Turandot

I sondags hade jag en dejt med mina tva favvo killar - L & W. Vi gick pa Opera - Puccini's masterpiece "Turandot." Det var fantastiskt. Mina vardforaldrar gick och sag den nagra dagar innan, men pa Operan. Vi sag den pa At&T Park som ar en valdigt stor Arena har i San Francisco dar alla baseboll matcher utspelas. Det var ganska haftigt att fa sitta pa the field. Vanligtvis befinner man sig inte pa det omradet som askadare, utan sitter pa laktaren, sa det var ganska sa goj att fa sitta pa graset. W hade tagit med sig picknick och ett par filtar sa att L kunde fa krypa runt. Det var en helt underbar dag och underbar Opera. En av divorna i pjasen var faktisk en svenska - Irene Theorin. Min favorit del var tredje akten da dom sjong Nessun dorma - da var inte tararna langt borta vill jag lova. Jag far gashud nar jag hor den hemma pa youtube, kan Ni forsta da hur Magiskt det var att fa hora den live?(!!)
Jag packade med gubbens sota pyjamas byxor sa att han kunde fa ta sin nap da Operan var 4h lang. Mycket riktigt sa lat han inte nagot sa speciellt som Opera komma i vagen for hans beauty sleep. Min lilla gubbe; i den positionen lag han och sussade gott i en hel timma for att sedan vakna upp med ett leende pa lapparna och redo for omgang nummer tva med jordgubbarna! 

Happyland

Jag hade just min sista lektion i teckensprak. Jag har verkligen lart mig jatte mycket! Jag ska forsoka praktisera det ofta sa att jag inte glommer och nu nar jag har grunden blir det enklare for mig att lara mig sjalv i framtiden.
Jag ar fortfarande jatte trott efter kvallen igar. Jag och Sofia gick pa en fest/konst utstallning/ konsert/ massa annat! Haha, det var verkligen mixat, men jatte roligt! Det var unga manniskor som hade hangt upp sina fantastiska fotografier och malningar pa vaggarna, under tiden minglade alla (med roda plastmuggar givetvis) och lyssnade pa live band. Det var jatte skona manniskor dar och en skon stamning! Ikvall blir det konsert i Golden Gate Park :)
Och det basta ar sparat till imorgon da det blir annu mer live performance, men det skriver jag mer om tomorrow ;)

Cause I got too much life, Running through my veins, going to waste.

Pa facebook har vi au pairer i San Francisco var egna sida dar vi skriver om allt mojligt. En tjej postade just detta inlagg: "Hi, everyone. i have 2 tickets on football game this sunday, at 13/05 pm. my host parents wont go, so am i. as i dont like football. the row is 13, and seats- 19, 20
i can sold them for 30 dollars or 25 dollars. let me know
my number is ...."

Va? Nej, alltsa det ar inte sa det fungerar. Den har tjejen hanger definitivt inte pa Tradera, Blocket eller varit pa en turkisk basar i hela sitt liv. Det marks att hon ar en oerfaren saljare/kopare. Annu varre skulle det vara om nagon svarar: "Okay, I'll take them for 30!" Da kommer jag inte ha nagot annat val an att skriva "Bite me!"



Jag har fastnat med händerna i marken i minnet från en mardröm

Sa var helgen har! Borjade dagen med ett skype samtal med min kara van Anders och avslutade just ett samtal med lillasyster - tva manniskor som jag alskar valdigt mycket♥ Idag ar jag ledig - sweet! Jag sitter pa ett cafe och njuter av en morotskaka i solen samtidigt som jag onskar att Tina satt mitt emot mig. Pa mandag far jag traffa min van igen som just nu befinner sig i Norge. Trevlig helg allihop!
Den har bilden tog jag alldeles nyss for Dig Zelal som ville se en bild pa mitt nu morkare har :)
Jo, men det har ar jag vard efter min jobbvecka'

I feel my heart start beating to my favorite song

Jag har Nu lart min lilla gubbe att gora High Five - satan vad sot han ar nar han gor det! Han ser hur exalterad jag blir varje gang han klappar sina fem, sma, valdigt sota fingrar i min handflata vilket gor honom minst lika glad som det gor mig. Den lilla grabben ar nagonting utover det vanliga vill jag lova Er ♥


I'd pull a sunshine story in a pouring rain

Jag har haft tva jobbiga dygn. Allt borjade forrigar natt. Jag vaknar upp mitt i natten och kanner hur det kliar pa hela min kropp. Och jag menar HELA min kropp, bakom oronen, halarna, mina tar, halsen, svanken - Ja, ni forstar... Tio fingrar rackte inte langt. Nar ljuset pressade sig genom persiennerna (svårt ord att stava) tidigt pa morgonen ser jag till min forfaran att hela min kropp ar tackt av roda prickar. Panik. Vart ar Doktor C nar man behover henne som mest? Efter en lang, kall dusch kandes det lite battre (med betoning pa lite). Det var jobbigt att jobba igar. Jag hade inga hander over till barnen - behovde dom for egna behov. Idag har det fortsatt att klia, men jag tog medicin igar kvall som verkar hjalpa.

Jag fragade W om han kande nagonting? Men han var lika forvirrad som jag tills det att han berattade att han borjat lamna sin tvatt hos ett foretag som skoter det at honom. Dar fick jag mitt svar. En allergisk reaktion mot tvattmedlet. Ett ultimatum ar sjalvklart stallt efter detta fiasko: Tvatta dina egna lakan eller sa far du sova i dom sjalv.

I shut the world outside until the lights come on

Nu var det langesedan jag skrev ett inlagg om mitt hår sa jag antar att Ni (inte) vill ha en update pa den fronten? Har kommer det: Jag har fargat haret! Yeppyepp, Nu ligger jag pa en 4a i hela haret, dvs morkbrun :D Jag klarade inte av att se bilder pa mitt har dar halva haret var morkt och halva var ljust.




Du ar den jag gillar bast

Min lilla gubbes favorit sang ar "Min Ponny" - jag har sjungit den for honom anda sedan dag ett. Hans ogon lyser upp varje gang jag sjunger den for honom.

På fyra ben går den som jag gillar allra bäst
Gillar, gillar, gillar allra bäst
Jag sitter på hans rygg för han är min lilla häst
Är min lilla häst

Vad du är söt min kära lilla ponny
Vad du är snäll min kära lilla häst
Du säger ingenting min kära lilla ponny
Men du är den jag gillar bäst

Se, pälsen den är svart liksom kappan på en präst
Kappan, kappan, kappan på en präst
En mule mjuk som sammet det har min lilla häst
Har min lilla häst

Vad du är söt min kära lilla ponny
Vad du är snäll min kära lilla häst
Du säger ingenting min kära lilla ponny
Men du är den jag gillar bäst

Min ponny vet så väl att på lördag är det fest
Lördag, lördag, lördag är det fest
En krubba full med havre det får min lilla häst
Får min lilla häst


Vad du är söt min kära lilla ponny
Vad du är snäll min kära lilla häst
Du säger ingenting min kära lilla ponny
Men du är den jag gillar bäst

Av allting här i världen jag önskar allra mest
Önskar, önskar, önskar allra mest
Att aldrig jag skall skiljas ifrån min lilla häst
Ifrån min lilla häst


Vad du är söt min kära lilla ponny
Vad du är snäll min kära lilla häst
Du säger ingenting min kära lilla ponny
Men du är den jag gillar bäst

Min lilla gubbe ar sa rolig! Hans favorit vers ar helt klart "Lordag ar det fest" han borjar alltid skratta nar jag sjunger att han ska fa en krubba full med havre - det ar som om han vet vad det betyder. I gubbens fall brukar han fa en skal fylld med appelmos pa lordagar - da ska Ni se hur lycklig han ar! Det galler att skamma bort sina sma guldkorn. Den versen som jag har en hat-karlek mot ar den nast sista... Jag onskar verkligen att jag aldrig skulle behova skiljas ifran min lilla gubbe :( ♥





Viktigt beslut

For ungefar tva manader sedan bad min vardfamilj mig att forlanga mitt ar med ytterligare ett ar. Dom flesta skulle nog bli glada over detta och kanna sig smickrade. Inte jag. For jag visste att jag inte kan det vilket innebar att jag maste tacka Nej - nagonting jag ar dalig pa. Det ar inte det att jag inte vill stanna, utan mer att jag inte kan. Jag vill stanna med barnen - varje gang jag tanker pa dagen da jag maste ta farval kanner jag mig forkrossad, men jag forstar aven att det inte kommer bli enklare med tiden och jag kan inte stanna med dom foralltid. Men vet jag inte om jag ar redo att lamna min storsta karlek annu - San Francisco. Jag har fallit for denna stad och jag ser ingen annan plats pa jorden som jag vill leva an har. Men jag vill verkligen  borja studera - nu nar jag antligen vet vad det ar jag vill plugga + aven fast jag alskar staden och barnen sa ar det ett slitsamt jobb. Efter att ha overvagt mitt beslut noga har jag kommit fram till att tacka nej. Ikvall ska jag meddela mina vardforaldrar det. Usch jag avskyr sant. Wish me luck.

Tallefjantar<3Tina

Gick igenom lite bilder och upptackte en sak: Tina tycker om att ta bilder pa ekorrar

P.S. I Love You

Jag har precis tittat klart pa "P.S. I Love You" - en riktigt, riktigt bra film. Det ar sa manga repliker i filmen som ger uttrycket "klockrent" dess ratta innebord.

"You gotta be rich to be insane, Hol. Losing your mind is not a luxury for the middle class."

 

Denise Hennessey: [Denise is admiring Ted as he walks by] Ooohhh, he's delicious isn't he? I'd serve coffee on that ass.

John McCarthy: Do you have to be so vulgar about men? Like they're pieces of meat?

Denise Hennessey: I'm sorry, John. I forgot you're sensitive about your flat ass.

John McCarthy: You know, Denise, that's why you're not married. Women act like men. Then they complain men don't want them.

Denise Hennessey: Oh, is that why? 'Cause I thought it was something different. I thought that it was 'cause I deserved the best and he's out there. He's just with all the wrong women. And let me be clear. After CENTURIES of men looking at my tits in stead of my eyes and pinching my ass instead of shaking my hand, I now have the *DIVINE* right to stare at a man's BACKSIDE with vulgar, cheap appreciation if I want to!

Sharon McCarthy: Well said!

Denise Hennessey: Yeah, well, I thought so.

 

Sharon McCarthy: [Convincing Holly to go talk to William] Plus you're an American. You've got the foreign exotic stuff going for you.

Holly Kennedy: Oh there is nothing exotic about being an American.

Sharon McCarthy: Well he doesn't know that!


Och nar ord icke trostade, sa borde de icke utsagas.

Cidem var snall nog att hamta med den har efterlangtade boken till mig fran Sverige. Den ar inte sa latt att fa tag pa namligen. Jag ligger i sangen och laser den hos W medans han sitter och jobbar vid datorn. Vad hande med smekmanad perioden? Har beter man sig redan som ett 40 arigt "gammalt" par. Men ibland kan det faktiskt vara skont att bara gora det man vill, men veta att det finns nagon nara. For ikvall vill jag inte lyssna till nagon annans tankar an Karl Oskar och Kristinas.
Har ar lite annat gott som jag fick fran Svea :)



Vem tror mig nar jag skriver att det mesta ar (uppatet) kvar?

What is there to complain about?

Fredag morgon vaknade vi tidigt, packade en ryggsack och begav oss mot Fishermans Wharf for att starta var cykeltur! Vi hade tur med bade vadret och gruppen. Det var bara jag, Cidem och en till kille. Var guide visade sig vara en svensk kille. Han tyckte att jag hade en mer norsk dialekt an svensk... Herregud sager jag bara...Tina, kara Tina.
En klok kvinna har lart mig att om man inte bar hjalm nar man cyklar har man ingen hjarna att vara radd om. Sanna ord.
Om det ar nagonting jag ar saker pa att Cidem aldrig kommer att glomma med San Fran sa ar det var dimma.
Efter att ha flyttat hit forstar jag amerikanarnas hysteri over deras flagga battre. Det ar nagonting speciellt. Varje gang jag ser den blir jag lika glad och stolt (?)
Pa den har bilden kan Ni se San Franciscos andra bro - Bay Bridge. Jag har jattevacker utsikt over den fran dar jag bor.
Golden Gate Bridge ar en vacker bro, men tyvarr ar det manga som begar sjalvmord darifran.
Val framme i Sausalito behovde vi ladda pa batterierna - sa det blev en picknick och lite vila i parken :)



Mi Tierra

En av dagarna hade jag och C ett mission - namligen att laga en kurdisk middag till mina vardforaldrar. Det var inget enkelt mission... det var lange sedan jag skrattade sa mycket. Jag ska inte ens forsoka aterberatta hela dagen men det var hysteriskt. Men innan karusellen satte igang borjade vi dagen med en stadig frukost - bagels saklart. Efter det gick vi och tittade pa Kyrkan dar dom har spelat in filmen "Sister Act".
Middagen blev i alla fall jatte lyckad och dom alskade maten!

CASTRO

Det ar bara en busshallsplats i Castro som kan vara skyltat med dessa posters utan att man ens hojer pa ogonbrynen - helt ratt

Money lives in NY. Power sits in DC. Freedom sips cappuccino in a sidewalk cafe in San-Francisco.

&Dags for en uppdatering! Ledsen att jag har varit dalig pa att blogga den senaste tiden, men jag har haft ett valdigt hektiskt schema. Vart ska jag borja? Stora syster var som Ni redan vet och halsade pa mig :) Det blev en hel del shopping och annat roligt. Jag visade henne mina favorit delar av staden - Castro och Haight. Tog med C till mitt favorit stalle i Castro - deras Starbucks. Dar har jag spenderat manga timmar av djupa och ytliga diskussioner med min van Tina. Det som ar harligt med just den Starbucksen ar att man ar omringad av homosexuella par som inte ar det minsta lilla skygga for att visa sin karlek till varandra - mitt hjarta sprudlar nar jag befinner mig i den karleksatmofaren ♥

Sista dagen tog vi en otrolig (minst sagt) cykeltur i en annan del av staden. Det ar nog det jag alskar med mitt kara San Fran - att staden har sa mycket att erbjuda, sa manga olika vyer och sa mycket historia. Du har Haight, Du har Castro, Marina, Downtown - den ena skiljer sig fran den andra. Helt olika omraden och allt i samma stad - FAB! Vi avslutade cykelturen i den sota, soliga hamnstaden Sausalito och tog farjan darifran hem. Det ar en av dom sakerna jag kommer minnas bast fran min vistelse har.
Nu foljer en bildbomb - prepare :)

Barnen far fin-fina presenter
Vi skamde bort oss med en pedikyr behandling - naglarna malades roda
Vi motte upp med Tina och gick till min favorit restaurang ICHI Sushi. Dar diagnoserade Cidem Borrelia pa Tina. Nasta dag borjade Tina ata antibiotika. Inte illa C...inte illa!
Efter sushin gick vi till en park som ligger nara mig dar det var en filmfestival.
Utsikten fran en kulle nara mitt hus.


Union Square



Lyssnar pa gatumusikanter i Haight




Vi tog med barnen till Pier 39 for att titta pa the sealions
Vi gick pa Zoo
En vacker pafagel

Här har jag längtat bort. Här har jag känt mig fri

Om nagra timmar ar saknade C har! Vi ska alla aka och hamta upp henne tillsammans pa flygplatsen sa att hon far ett varmt valkomnande :) Dessutom ar det en lang flygresa - sa det blir nog skont att bli upphamtad. Fram tills det att hon kommer ska jag jobba idag. Vet inte hur jag ska orka det? Jag ar verkligen jatte trott. Kom i sang sent igar natt. Det blev namligen middag, prat och film igar kvall med Tinis - super kos!
Fina Tina, hon far mig alltid att skratta och ma bra ♥


RSS 2.0