Vantar och langtar

Pa fredag kommer Cidemka hit!!! Det ar allt jag tanker pa dag in och dag ut. Det ska bli sa haaarligt! Det ar aven det enda G pratar om dessa dagar "When is C coming?...Is she coming after my nap? Or right now? I want her to come right now! ...I'm gonna show her my room. Is she staying in my room or in your room? ...But I want her to stay in my room... Look I have a present for C.... When is she coming? Right now?" HAHA det ar verkligen ett eveigt tjat, men jag forstar henne. Jag kanner trots allt likadant: kom NU NU NU!

Alea iacta est

Nu har jag gett mig in i ett av livets mest komplexa fenomen - karleken. Jag har tagit en risk for att fa en chans. Tarningen ar kastad.
Scared but Happy'

Please don't take my sunshine away

Varje kvall nar jag lagger min lilla grabb sjunger jag honom en sang som lyder som foljande:

You are my sunshine, my only sunshine

You make me happy when skies are gray

You'll never know dear, how much I love you

Please don't take my sunshine away

 

The other night dear, as I lay sleeping

I dreamed I held you in my arms

But when I awoke, dear, I was mistaken

So I hung my head and I cried.

 

You are my sunshine, my only sunshine

You make me happy when skies are gray

You'll never know dear, how much I love you

Please don't take my sunshine away


Och ikvall nar jag sjong den borjade jag grata. Dom senaste veckorna har jag kant en angest. Angest over att min tid har en dag kommer att vara over. Min tid med barnen och familjen.  Jag ar inte pa langa vagar redo att lamna mina knottar och det som gor mest ont ar att jag kanner precis som i texten att min lilla grabb aldrig kommer veta hur pass mycket jag alskar honom. Han kommer inte komma ihag mig. Han ar min solstrale och tanken om att jag en dag kommer att lamna honom far mitt hjarta att borja bloda.

Time will fly, upon my baby's back

I lordags akte jag till Monterey tillsammans med mina vardforaldrar. Vi hade en hel dag planerad. Pa morgonen slappte vi av barnen hos deras farforaldrar och sen var det bara vi tre. Val framme i Monterey at vi en jattegod lunch pa en fin restaurang som lag vid hamnen. Efter det vantade en battur. Jag ar inte jatte fortjust att aka bat - da jag latt mar illa, men nu var jag mer exalterad an nagonsin! Det tror jag dom flesta skulle vara over att aka och titta pa valar. Det var latt det haftigaste jag nagonsin gjort. Jag har helt klart en nyvunnen respekt for dom gigantiska varelserna. Helt otroliga. Aldrig trodde jag att jag skulle fa uppleva nagonting sadant. Jag kan inte ens beskriva kanslan i kroppen nar jag forst sag valarna.
Efter ett tag borjade jag dock ma illa. Jag gick bak i baten for att spy upp min goda kyckling sallad och precis nar jag var klar, vander mig om ser jag hur valmamman hoppar upp ur vattnet, med hela kroppen och snurrar innan hon "plaskade" tillbaka och precis efterat hoppar "lilla" val bebisen upp och gor samma sak. Det tog luften ur mig. Jag kunde inte andas. Att ha en 40 tons bjasse hoppa upp precis framfor dig 1. Jag har aldrig kant mig sa liten. 2. Jag har aldrig varit sa radd och exalterad pa en och samma gang. 3. Det kanske later lite konstigt, men det kandes som att dom gjorde det for mig (eftersom att jag madde illa). Dom ville nog gora min upplevelse sa bra som mojligt. Var guide sa faktiskt "Det dar ar valdigt ovanligt...hander jatte sallan att dom hoppar upp ut vattnet med hela kroppen och snurrar...you're lucky!" Och visst var jag lycklig. Av hela mitt hjarta.







Yosemite 2

Varningsskylt om bland annat att man inte far ta med sig nagra kottar fran skogen.
Tina gor mig nervos.
Pa bilderna kanske det bara ser ut som trad och hoga berg men det ar mycket mer an sa. Det ar dom storsta och vackraste traden jag nagonsin skadat - likasa med bergen. Sa jakla maktigt.

Tinas ben i slutet av dagen.

My Sugar Pine

Jag tror inte jag har namnt att min lilla kottbulle har borjat krypa? Han har gjort det i ungefar en manad nu. Jag kommer alltid att minnas den stunden som en av dom lyckligaste i mitt liv - jag var sa stolt over honom och tararna bara rann. Det basta var att jag kunde se hur stolt han var over sig sjalv. Mitt lilla hjarta.
Har kryper han runt i lekparken, ater sand (!!!) och rockar sin nya jacka :)

Tuffi tuffi taget gar ut i vida varlden

I lordags efter jobbet bar det av mot Yosemite. Lordag kvall tog vi in pa ett hostel - och rummet var creepy. Sangen hade speglar i taket och det hangde speglar langst med alla vaggarna. Jag kan aven tillagga att det stod hookers ute pa gatan som forsokte fa napp. Kandes ju bra att lagga sig i den sangen nar man med all sakerhet kunde gissa vad som forsegatt dar. Fy. En (obehaglig)upplevelse i sig. Tur att jag hade Tinis vid min sida annars hade jag freakat ut. Nar vi lag dar i sangen slutade vi efter ett tag att titta pa varandra nar vi pratade, utan vi tittade upp i taket - i speglarna.

Sondag morgon begav vi oss mot harliga aventyr som vantade i Yosemite. Dagens forsta stopp blev vid "Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad". Vi akte pa en timmas guidad tur i detta fina, historiska tuff-tuff tag. Bra start pa dagen och solen stralade liksom mitt humor! :)

Ikvall kanns det sa har

Jag är en av alla dom som flyttat hit, till stora stan, för karriären

Jag är en av alla dom som håller käft och går förbi i mataffären,

om jag kan

 

Jag är en av alla dom som har ett liv utan nätter, utan dagar

Jag är en av alla dom som kan gå vilse, när som helst, om jag behagar

se tiden an

 

Och jag går gärna vilse just inatt

 

Jag är en av alla dom som skriver låtar, läser dikt och sjunger sånger

Jag är en av alla dom som skrivit ner sin hemlighet för många gånger

Minst hundra gånger om

Jag är en av alla dom som drabbas, då och då, av nåt jag vill förklara

Jag är en av alla dom som faktiskt aldrig riktigt bara vara

en av alla dom

Jag vill vara lite mer för Dig inatt

 

Men ibland så är jag fast

Kan Du känna likadant?

Att allt man gör är bara plast

och faktiskt föga intressant

 

Och ibland är allting kaos,

och jag blir mörkrädd mitt på dan

Ibland behöver jag en paus

och är Du hyfsat likadan

kan vi gå vilse genom stan

 

Jag är en av alla dom som går och tror att livet ordnas upp med tiden

Jag är en av alla dom som kan ge upp, när jag är söndagkvällsförvriden

Vad gör man då?

Jag är en av alla dom som ser nåt svårt i dessa jämngrå vinterdagar

Är Du en av alla dom som vill försvinna, när det känns som mörkret klagar,

så är vi två




Och ibland är allting kaos, och jag blir mörkrädd mitt på dan

Ska bli fruktansvart skont att stora syster kommer och halsar pa snart. Jag behover det verkligen. Jag har en massa planer for oss :) Saker som jag vill gora med just henne - åå vad jag langtar. Skickade just ett mejl till henne pa saker jag onskar att hon tar med sig till mig, det var bland annat:
Vill ha dom dar appel-kanel-yoghurt' - alskar att ata dom till en kopp kaffe eller te ♥

Här kommer jag förbli

Hemma fran Yosemite nu. Det var som forvantat helt fantastiskt aven denna gangen. Jag lagger upp massa bilder i helgen nar jag har mer tid. Jag har for ovrigt insett att 80% av alla bilder jag har fran min tid har i USA ar bilder ute i naturen. Det var kanske inte det jag hade tankt innan jag akte hit, men da visste jag inte heller vilka vackra platser det fanns har. Jag har aldrig uppskattat att hajka och befinna mig ute sa mycket som jag gor har - men an en gang sa beror det pa den vackra naturen.

Ja för en doft av sommarens sista dagar

Imorgon bar det av mot Yosemite for andra gangen! Ord kan inte beskriva hur lycklig jag ar over detta. Yosemite ar utan tvekan den vackraste platsen pa jorden som jag hittills har besokt och jag langtar till att fa spendera annu mer tid dar. Denna gangen kommer vi aven overnatta pa ett hotell. Vadret pa lordag kommer att vara 35 grader och pa sondag 29 :D Deeeeilig!
Aven denna gang aker jag med Tina + hennes mamma och van. Om Tina ser lite galen ut pa bilden sa ar det for att hon ar det. I alla fall i sadana har miljoer - hon alskar att klattra runt, hoppa runt, ta risker (gor mig valdigt nervos) - Min lilla apa

Tsamina mina eh eh Waka Waka eh eh

Min lilla flicka har borjat pa fotboll. Hon var sa himla sot i sin lilla, gron-vita outfit ♥

Kungen av träd sitter stilla bland grenar i trädkungens tron

Jag tror att vi alla vid det har laget har hort nyheten om att Kronprinsessan och Daniel vantar barn i Mars. Nyheten ar svar att undvika nar det ar Rapports forsta reportage, jajamansan, det ar tydligen en storre och viktigare nyhet an varldsekonomins kritiska lage och tusentals civila som dodats i Syrien. Bittra jag. Jaja, jag maste saga att jag ar glad for deras skull. Och precis som kvinnan i inlagget som blev fragad av reportern om hon ville att det skulle bli en pojke eller flicka instammer jag med svaret "En flicka. Varfor? Jo, men ur genus perspektiv. Det behovs fler kvinnor som ar hogt uppsatta i "makt" varlden..." Later rimligt. En sot, liten, mini-Verro.

En tanke som slog mig var "herregud vad jobbigt det maste vara att ha ett helt land (och sakert aven alla kunga-fans i Tyskland) som foljer ens graviditet." Jag menar, att vara gravid ar en privat sak. Nagonting valdigt intimit mellan tva manniskor. Nagonting dom tva ska folja, steg for steg, varje ultra-ljud, lasa bocker om uppfostran sida vid sida liggandes i sangen innan laggdags, inreda barnkammaren... Vanliga privatpersoner tycker att det ar jobbigt nar nagon frammande (och med frammande menar jag kollega pa jobbet, bekant, gammal klasskamrat etc) kommer fram i matbutiken och gapar "Namen titta! Du ar ju gravid!" samtidigt som den stracker handen efter den putande magen. Varfor ar det sa att bara for att man ar gravid tror alla att ens mage nu ar nagonting som alla far klamma och kanna pa(?!) Jag har ingen erfarenhet av det sjalv, men kan tanka mig hur jobbigt och irriterande det maste kannas.

Jag skulle aldrig vilja vara gravid och vara en offentlig person. Herregud vad jobbigt. Annu jobbigare att tillhora Kungafamiljen. Forestall er foljande: Paret far reda pa att barnet har down syndrom och valjer att gora abort. Ingen kommer ga miste om att det inte finns nagon bulle i ugnen langre - forsta nar folket far reda pa varfor. Som om det inte skulle vara jobbigt nog att gora en abort - sa kommer sakert Ekdal diskutera amnet i Kvallsoppet osv... Fyfasiken vilken plaga. Och om dom behaller barnet. Blir barnet da Sveriges nasta tronarvinge? Om inte - sa ar det klar och tydlig diskriminering... Denna graviditet kan bli intressant att folja. Men jag hoppas och haller tummarna for att det blir ett friskt litet kryn som hon klammer ur sig nasta ar.

Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen.

Fredag kvall. Jag fick ett sms fran Tinis tidigare ikvall med forslaget "ol og snakke i kveld" - i mitt fall byts alltid olen ut mot ett glas rott men i alla fall... my point is: Det var ett utmarkt forslag som jag tyvarr var tvungen att tacka nej till. Varfor? Jo, for att min vardpappa kande for att gora samma sak med sina vanner ikvall. Speaking of my vp. Chokladen skulle ha kommit i mandags, men det gjorde den inte. Jag var saker pa att det var en bluff och att jag betalat 100 dollar till en knarklangare som suttit och gjort denna trovardiga hemsida i en lagenhet med skotthal i vaggarna i Mexico i syftet om att tjana pengar pa dumma manniskor som mig sjalv som ar villiga att punga ut orimliga pengar for choklad fran Frankrike utan nagon som helst garanti. For att gora en lang historia kort: chokladen kom i tisdags. Min vardpappa blev verkligen jatte glad :) Sa glad och tacksam att han till och med bjod mig pa en pralin - och JA, den var god ;)



Ja, jag vill säga att jag älskar dig men det är för tidigt än


Jag måste varit någon annan Innan jag kände dig

Efter mina aventyr sondag kvall trodde jag inte kvallen kunde bli battre, men det blev den! Nar jag la mig i sangen med tanken "Herregud jag kommer vara som en levande zombie imorgon..." sag jag att jag fatt ett mejl fran min vardmamma dar det stod att jag kunde vara ledig pa mandagen. HURRA! Planen var att sova ut, men klockan halv nio bestamde sig stadarna for att komma. Var ganska skont i och for sig att lamna huset, ga och satta mig pa mitt favorit fik med min laptop, dricka kaffe for att sedan komma hem till ett nystadat hus och super frascht rum. Dom hade dessutom bytt mina lakan sa jag hoppade in i duschen och krop sedan tillbaka till sangs. Det ar en av mina favorit saker: sova i en nybaddad sang, nyduschad. En annan "sadan" favorit pa listan ar att dricka ett kallt glas vatten efter att ha borstat tanderna. Motsatsen till det ar att dricka ett glas apelsin juice nar man precis borstat tanderna pa morgonen - fy, jag avskyr det.

When you’re happy like a fool, let it take you over When everything is out you gotta take it in

Sondag kvall efter det att jag kommit hem fran Sacramento sa var jag ganska sa redo for att lagga mig i sangen och sova. Men nar Tina ringde och fragade om jag ville traffas kunde jag inte saga nej. Jag hade saknat min fina tos och dessutom ar hennes mamma pa besok, sa jag ville ta chansen att traffa henne. Tinas mamma var precis lika koselig som Tinis ♥ Dom hamtade upp mig i en glassig Ford Mustang. Vi akte till Golden Gate bron och tog lite bilder, efter det akte vi Lombard Street som ar varldens krokigaste gata - dar var det en massa turister som knappte bilder och en man ville knappa bilder pa bilen vi akte i. Efter att ha slappt av Tinas mamma och hennes van vid hotellet var det bara att veva ner rutorna och "taket", skruva upp volymen pa stereon och gasa ivag! Det ar en av dom kvallar jag kommer minnas bast fran mitt ar har i SF. Hela kvallen hade jag en sadan harlig kansla av lycka i hela kroppen. Och nar jag satt dar i bilen och lyssnade pa OneRepublic's lat "Good life" kande jag bara "Jag ska plugga, plugga och plugga lite till for att kunna tjana bra med kosingar och kopa en san har bil och helt enkelt leva the good life".
Lombard Street

Till min gubbe och gumma

Jacka till L

Handvaska till G

Du har fått sol i Dina ögon och har aldrig varit där

I helgen var jag i Sacramento och halsade pa Jessica. Jag tycker beskrivningen "sot liten by" passar battre in pa Sacramento an "Californias huvudstad". Men jag forstar manniksor som bor dar for husen var verkligen jatte vackra och sedan sa var det 1000 grader varmt, sa om man gillar varme ar det perfekt att bosatta sig dar! Det var mysigt att fa se hur fina Jessie bor och traffa barnen hon ser efter. Vi gick runt pa stan, shoppade (jag kopte en jatte sot kofta till L och en prinsess handvaska till G - lagger upp bilder pa det senare), vi at pa Jessicas favorit sushi stalle och sa akte pa drive-in-bio. Jatte mysigt! Jag alskar drive in bio! Forst sag vi "The Change-Up" (andra gangen for mig) sedan sag vi "Bad Teacher" - dalig film. Jag tror den har fatt sa mycket publicitet for att Justin Timberlake och Cameron Diaz spelar mot varandra. Se den inte.

Pa sondagen nar jag skulle aka hem insag bade jag och Jessica att det gatt precis 6 manader sedan det att vi anlande till USA - tillsammans. Darfor kandes det helt ratt att vara tillsammans aven pa sondagen. Det ar sa skont att ha nagon som jag kan ringa om kvallarna nar jag har haft en tuff dag med barnen, for Jessica forstar - da hon gar igenom exakt samma sak. Ser fram emot nasta gang hon kommer till San Fran. Vi har aldrig en trakig stund - varje gang kan jag rakna med nya, galna aventyr och roliga erfarenheter! :)

Sedan var vi aven i Californa State Capitol Museum. Jatte vacker byggnad!
Gamla stan
Fina Jessie
State building
Den dagen jag har mitt portratt i en sadan maffig guldram vet jag att jag har lyckats.
Det har ar min drom arbetsmiljo. Sa har vill jag att mitt framtida kontor ska se ut.

I envy your life. And I envy yours.

Forra veckan var jag pa bio med Sofia. Vi sag "The change-up" - rolig film! Jag skrattade en hel del. Den handlar om tva man som varit vanner i manga ar - trots det ser deras liv helt annorlunda ut. Den ena ar en framgangsrik advokat, har en vacker fru och tre sota barn. Den andra ar en "filmstjarna" och har en ganska sa slapp livsstil, det mesta handlar om att traffa nya kvinnor hela tiden. Efter att ha kissat i en vatten fontan tillsammans, samtidigt som dom sager "I wish I had your life" gar den onskan i uppfyllelse. Detta innebar att dom nu kommer leva varandras liv.

En av mina favorit scener i filmen ar nar den framgangsrika pappan ska forklara for sin van hur det har med barn fungerar: "Nar det kommer till barn ska du alltid tanka att det ar guds gava till var planet. Barn kan aldrig gora fel. Om dom gor fel ar det for att dom ar trotta. Och nar dom beter sig illa beror detta pa att dom befinner sig i en kris. Men om andras barn beter sig illa beror detta pa dalig uppfostran."
Jag skrattade sa mycket at den scenen for jag kande igen det tankesattet fran parken. I parken ser jag dagligen barn som beter sig riktigt illa och man ser hur foraldrarna sneglar pa dom andra foraldrarna och ursaktar barnet med "She's tired" samtidigt som hon/han drar pa munnen. Eller sa befinner sig barnet i nagon kris. Nu ar det inte langre bara tva ars aldern som ar en trots alder. Nej nu finns det 1 ars kris, 1.5 ars kris, 2 ars kris, 2+1manad kris... Ja ni forstar vad jag menar. Varfor inte bara satta granser for barns daliga beteende istallet for att standigt ursakta den med daliga ursakter? Barn lider inte av att ha lite regler, tvartom det far nog dom att ma battre. But that's just my opinion...

Masterkocken

Kokt spenat med vitlok, farsk lax file, sallad bestande av: kronartskocka, avocado, rod paprika, mozzarella ost, oliver och majs.

WOW that's so intense!!!

Nagon ar glad over att se regnbagen...
Det dar var typ jag i Yosemite - tyckte att allting var sa haftigt och vackert. Alskar nar han sager "What does this mean?"

zChocolat - varldens dyraste choklad

 

Forra veckan fyllde min vardpappa ar. Ett par dagar innan namnde min vardmamma det nar vi alla tre satt i koket. Da fyller min vardpappa i "No gifts necessary" varpa jag svarar "Well... I can't give you any hair products". For Er som minns gav jag schampoo och styling produkter fran Joico till min vardmamma nar hon fyllde ar, men eftersom min vp har tappat allt sitt har var detta inget alternativ. Han tittade pa mig och sager "Det dar var inte roligt, nu maste Du ge mig nagonting bara for att kompensera for det dar daliga skamtet" - visserligen sa han detta med glimten i ogat men jag kande sjalv "attans jag borde inte ha skamtat om det". Haravfall ar ju trots allt ett kansligt amne for man. Kan jamforas med om nagon kommenterar en kvinnas vikt. Inte okej.

 

Tva dagar senare, precis innan jag slutade for dagen ringer det pa dorren. Dar stod nagra av hans vanner - "JUSTJA! det ar hans fodelsedag idag!" tankte jag for mig sjalv. Jag drabbades i den stunden av lite smatt panik. Jag rusar ner till mitt rum och forsoker tanka ut nagonting snabbt. "Vad tycker han om? ...Choklad! Han alskar choklad!" och eftersom att jag fortfarande kande mig lite dum efter mitt skamt tankte jag "It better be good chocolat". Sa jag googlar in "Varldens basta choklad" och lankar mig in pa den forsta sidan som kommer upp. Allting sag jatte bra ut, perfekt tankte jag. Jag laser pa om varenda liten pralin, skriver en halsning pa kortet och tyckte det var perfekt att dom hade home delivery. Innan jag visste ordet av hade jag accepterat allting och betalat. Sedan ser jag summan 97 dollar. WTF? Hur kan 15 praliner kosta 100 dollllaaar??? Jo, det visade sig att den har chokladfabriken ligger i Frankrike. Of fucking course tankte jag. Visst forstar jag att det kostar lite att frakta, men andra saker var onodiga tex som att chokladen var inslagen i handgjord papper. Min vp kommer slita upp pappret precis som han kommer att kasta i sig chokladen.  En maraboukaka hade varit mer passande.

 

Hela tanken var att fa hem det samma dag. Nu kanner jag mig bara dum av flera olika anledningar:

 

1. Nar alla satt vid middagsbordet och rackte over sina presenter var jag den enda som inte gjorde det. Och jag ville inte heller saga "Jag har faktiskt nagonting till dig, men du far det nasta vecka" for det skulle bara lata som en dalig ursakt, typ att jag faktiskt inte hade kopt nagonting.

 

2. Jag hade kunnat springa ut och kopt choklad till honom for 50 dollar och det hade fortfarande varit dyr & fin choklad + han hade fatt det samma dag.

 

3. Nog for att jag tycker om min vardpappa, men att ge honom choklad for 100 dollar? Jag kommer bara kanna mig dum. Det ger man val till nagon som man varit gift med i 20 ar? Dessutom har jag bestallt det fran Frankrike - herregud detta kommer att bli pinsamt.

 

4. CHOKLAD FOR 100 DOLLLAAAAR???? INSANE

 

Om Ni ville ge en alldeles for dyr choklad till nagon, besok denna sida http://www.zchocolat.com/



Vi är dom som kan skratta åt allt som är svart. Vi är dom som har hjärtan av ädel titan

Imorgon slutar jag redan vid 14 slaget och sedan har jag hela helgen fri! Darfor styr jag kursen mot Sacramento for att halsa pa min saknade, kara van Jessica ♥ Det ska verkligen blir jatte roligt. Vi har lange pratat om att jag ska aka och halsa pa henne och nu antligen sker det. Dessutom ska det bli roligt att fa se Sacramento - som ar Californias huvudstad. Jessicas familj har en stor pool som jag planerar att glassa i hela helgen :)
Det kandes bra att avsluta varat skype samtal ikvall med "Hors, SES imorgon!"

He never ever saw it coming at all


Goda nyheter

Minns Ni att jag skrivit om den nya au pairen som skulle ersatta min gamla van Sophie? Nu har hon anlant och jag har traffat henne. Jag var verkligen tok nervos for jag visste att varat forsta mote skulle vara avgorande. Skulle jag tycka om henne eller inte? Jag var inte nervos over att vi skulle komma overens. Jag kommer overens med dom allra flesta manniskor, kan anpassa mig osv. Men jag ville inte "bara" komma overens med henne eller anpassa mig for den delen. Jag ville att hon skulle vara nagon som jag ville umgas med. Det gor min vardag har sa mycket enklare, eftersom att barnen hon ser efter ar G & L's basta vanner. Och det ar skont att ha nagon som bor sa nara, for da kan man traffas aven efter jobbet och hitta pa nagonting utan att behova ta sig ner pa stan och krangla med bussar. Till min stora lattnad tycker jag om henne. Sofia heter hon. Underbar tjej. Forsta gangen jag traffade henne var i parken med barnen, men efter det har vi umgatts mycket pa fritiden till min stora gladje. Vi fikar flitigt nere pa Cortland street och at aven middag ute igar. Imorgon ska vi pa bio :)

Kanns som om det var lange sedan jag var pa bio. I Sverige gick jag pa bio en gang var tredje manad, har gar jag ibland tva ganger i veckan. Sa nar jag skriver att det var lange sedan jag var pa bio menar jag ungefar tva veckor sen sist ;)



Men jag saknade dina sinnen

Pa ett satt ar det laskigt att ha nagon som man star sa nara. Vara sa beroende av nagon for att sjalv kunna funktionera. Men samtidigt ar det valdigt skont att ha nagon sa nara. Det ar vart att riskera det mesta for. For utan den personen skulle du inte vara den Du ar idag.

a dream. a laugh. a moment. a love.

Herregud vad skont det ar att ha Theresia har i Staterna igen! Och dessutom i samma delstat, vilket underlattar nar det kommer till dagsrytm, telefonsamtal osv. Det ar en av anledningarna till att jag bloggat mindre pa sistonde - sa fort jag har nat pa hjartat eller har en stund over ringer jag T istallet for att skriva om det har. Det som dominerar vara samtal just nu ar Ben&Jerrys :P Theresia hittade deras hemsida, sa nu ar vi inne dar mest hela tiden och tittar vilka nya smaker vi vill testa! For att citera T "Vi borde ga in pa www.tjockis.se och inte B&J.com..."

Mina favoriter (utan inbordesordning):
Bohemian Raspberry var min absoluta favorit, men har slutat att tillverkas :( Av vilken anledning ar oklart, for det var deras basta.

Vi vinner ingen tid Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört Jag är hos dig igen Som du kanske redan hört

Utanfor varat hotell i Hollywood. Har promenerade vi varje kvall for att ta oss till Whole Foods dar vi designade 5 stjarniga sallader! 1 timmas promenad, men det vill jag lova att det var det vart! Fran L.A akte vi sedan vidare mot Santa Barbara. Dar bodde vi i det vackraste huset jag nagonsin skadat och med dom snallaste manniskorna jag nagonsin mott. Ingenting med min vistelse i Santa Barbara kunde ha varit battre.
Varldens finaste tjej i varldens vackraste stad.

Angulas Plaza

Jag motte Samuel pa en korridor fest. En trevlig kille, men ingenting mer an sa. Vi hade en gemensam van som tyckte att vi tva skulle vara a perfect match! Nummer utbyttes och han bjod ut mig pa en dejt. Jag bjod med Theresia och foreslog en dubbeldejt. Bio ar ju lagom klyschigt och bra tankte jag. Laste dom tre forsta meningarna av handlingen pa den nya filmen "500 days of Summer" - "Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn’t." ...det var allt jag laste innan jag reserverade 4 biljetter. Vem kunde nagonsin tro att nagonting bra kunde komma ut fran en katostrofalt misslyckad dubbeldejt? Men det gjorde det. Karleken till denna fantastiska film.



Wisteria Lane

Det basta pa Universal Studio Tour, var aven denna gang for mig att aka genom Wisteria Lane. Denna gangen var det nastan annu battre for att jag gjorde det tillsammans med Theresia. Nar vi bodde tillsammans i Uppsala, brukade vi namligen kopa en varsin godis pase till middag pa Ica Brantingstorg, krypa upp i soffan och titta nar allt drama utspelade sig pa denna gata. Och nu befann vi oss dar, tillsammans. Det var som att ha hoppat in genom tv rutan. Overkligt.

Karl: The heart wants what it wants!

Susan: Yeah, well, my heart wants to hurt you, but I'm able to control myself!

Julie: When was the last time you had sex?

[Susan stops what she is doing]

Julie: Are you mad that I asked?

Susan: No, I'm just trying to remember.

Susan: Every time we went out for pizza you could have said, "Hey, I once killed a man".


John Rowland: What other option do you have? Except return the shoes and get your money back.

Gabrielle: Return the shoes? I can't talk to you when you're hysterical.


Bree: Gabby, this is the way I see it, good friends offer to help in a crisis, great friends don't take no for an answer.

Mary Alice: Human beings are designed for many things. Loneliness isn't one of them.



Och nätterna blir ljusa Och jag känner och jag lever Och jag minns

Under helgen tog vi oss en tur till bade Six Flags och Universal Studios. Jag ar inte superfortjust i karuseller men vet att Theresia tycker om det valdigt mycket vilket gor att aven jag njuter.  


Efter en hel dag av helt GALNA karuseller mottes vi av denna skylt pa vagen hem vid busshalls platsen. Skont tankte jag... Hela dagen hade jag varit vettskramd for att do av en hjatattack pga av alla insane karuseller som vi akte och trodde att jag hade livet i sakert behall nar jag lamnade Six Flags omradet, men denna skylt forsakrade mig om att vart jag an befinner mig - vare sig det ar 200 miles/hour 1000 meter upp i luften eller pa stadig mark sa finns det risker. Oskon kansla.


Dagen darpa blev det ett besok pa Universal Studios. Jag har besokt Universal en gang tidigare, men hade minst lika roligt denna gang! Dessutom sag jag ett par shower som jag inte sag gangen darinnan.








Det dar med olika typer av radslor ar sa intressant. Nar vi var pa Six Flags var Theresia cool lugn aven fast vi akte dom varsta av varsta karusellerna. Men nar vi gick igenom House of Horror skrek hon for livet precis som jag gjorde pa Six Flags. Vart att notera ar att House of Horror inte ens ar halften sa laskigt som Spokhuset pa Grona Lund.
















































HOLLYWOOD

Nu ar jag hemma fran min semester med Theresia. Det var en helt fantastisk vecka! Forsta kvallen spenderades pa Hollywood blvd. Vi gick pa Walk of Fame och kande oss urusla som endast kande till 15 % (knappt!) av namnen pa stjarnorna.
Om vi blev glada nar vi sag en stjarna vi kande till!
For er som inte vet ar min absoluta favorit komiker Jimmy Kimmel. Jag har alltid velat ga pa en av hans shower - tyvarr hade jag inte tankt pa det innan, men jag fick atminstonde sta utanfor med vetskapen om att han var dar inne. Hans gast artist for kvallen var Lady Gaga och det gick inte att missa! Det stod poliser i vartenda gathorn och i luften svavade det helikoptrar.

RSS 2.0