Congrats Zelali!




Min allra käraste Zelal,

när hela världen är grå och död
så står du där med lågor och glöd
Med dina ögon ser du sådant som ingen annan ser
när alla vänt sig bort så står du där och ler
När det är tyst i allas öron så hör du vindarnas sus
vad som än händer ser du en framtid som är ljus
Du är den vackraste virvelvinden som finns på vår jord
men för din inre skönhet finner jag inga ord
Du älskar så många, du finns för alla här och nu
och hur många som ryms i ditt hjärta det vet nog bara du

Storasyster, hur har du gjort
för att bli så stark så fort
Du har en vilja av järn, en karaktär av stål
med glimten i ögat ger du livet vad det tål
Ja, livet ska levas varendaste minut
dagen upplevas från början och till slut
Du är okonstlad, självklar, rak och precis
samtidigt med värme som smälter både snö och is

De måste funnits dåliga stunder, men det är bara de vackra jag minns
du ska veta älskade syster att du är de finaste som finns
Systerskapet ska bestå i värme och när de blåser kallt
vi ska alltid finnas bredvid varandra i inget och i allt

Okänd

Känns skönt att jag fick fira din födelsedag med tårta, skratt och tårar innan jag åker! Tack för ikväll ♥

packa - the story of my life

Nu är packningen klar, men det tog mig ett helt dygn. Jag packade hela dagen igår, men på kvällen smög jag ut för att träffa min fina vän Kristin♥ Först blev det sushi, sedan spenderades resten av kvällen på The Laughing Duck. Ett skönt ställe med bra musik i centrala Stockholm! Men löftet löd att jag skulle bli klar med packningen igår, så när jag kom hem på natten var det bara att fortsätta. Imorse blev jag klar.  Nu känner jag mig ganska så utmattad. Här får ni en inblick i mardrömmen som äntligen är över!

     
Det var ljust när jag började... 

       
Fullkomlig KAOS
 

     
                                                            Tassen såg till att hålla mig sällskap
                                                            ...och kanske, även hålla mig borta från datastolen?
  
 
      
                                                                                             Min plånbok är laddad med dollar...   
 
och dessa sanna ord som jag har burit   Presenterna är inslagna och klara!
med mig i plånboken ända sedan min
18-års dag

 
Ja, det är väl inte konstigt att det hann bli mörkt ute?

DONE AND OVER



How to file a claim

Nu har jag fått hem dom sista viktiga papprena inför resan!



Min Erika försäkring - det viktigaste av allting känns det som. Att åka till USA utan någon försäkring är nog det dummaste man kan göra.
Reselappar som jag kan sätta på mitt bagage och handbagage.
En broschyr om "How to file a claim". Vi får hoppas att jag inte kommer att behöva den, men i USA verkar det vara vanligt att stämma varandra. "I'll see you in court!" känns som en vanlig fras... Vilken mardröm att hamna i Judge Judys domstol :/

Cultural Care Au Pair Training School

Min första vecka i USA kommer att spenderas på St. John’s University, som ligger på Long Island, New York. Fick hem schemat igår, och jag måste förbereda mig inför några intensiva dagar. Vi har lektioner från 8:15am till 6:00pm, ”plus you will attend evening classes”. Hm..ja, men det är väl en hel del vi ska lära oss. Jag ser fram emot det! Låter faktiskt jätteroligt, så här står det på papperet som jag har fått hem: "Your time at the Cultural Care Au Pair Training School will be an exciting mix of full time study and acclimatizing to America with your new au pair friends from all over the globe. Together you will learn about infant and child development as well as child health and safety. You will also learn about American culture, personal safety and the importance of being a positive role model for your host children."

Spännande va? :) Det ska bli jätteroligt att träffa alla andra au pairer, och gå i skolan, men jag längtar nog mest till sista dagen då vi ska få åka runt i New York, because you can’t come all the way to New York and not experience “The Big Apple”!

Detta finns med på listan att se

Times Square

Central Park

Battery Park, där man kan se the Statue of Liberty

Wall Street och mycket mycket mer :D


St. John's University


en massa farväl

Ikväll hade jag avskeds middag med Ulla, Benke och Therese. Det var verkligen supertrevligt! Ulla hade lagat min hör och häpna favorit rätt, ärtsoppa med pannkakor! Jag och Theresia brukade äta det tillsammans på Gröna gatan, men då var ärtsoppan färdigköpt och likaså pannkakorna (frysta) haha fy, usla tjejer, men gott var det! Men jag måste erkänna att färdigköpt inte går att mäta sig med hemlagat, särskilt inte när det är Ulla som varit i farten:) Kommer verkligen att sakna dom ♥
Imorgon väntas det ett nytt farväl, av två kära systrar och helgen är även den späckad av en massa ”hejdå träffar”.


nedräkning på en hand nu - 5 dagar

Detta kommer jag att sakna med Sverige:
Jumlin
Nussen
Familj
Stockholm
Bonde söker fru


Se vilken fin necessär jag köpte igår :)

jag bjuder på det här - enjoy!

Hittade ett gammalt album och fick mig ett gott skratt. Hur har man sett ut genom tiderna egentligen?
Ursäkta taskig bildkvalitet...

            
Klippningen är under all kritik

 
Jag ser inte levande ut på bilden till vänster(?) ...den till höger är inte mycket bättre...
  
Haha, bimbo, men jag var fortfarande ordförande i elevrådet ;)


Idag!





6 dagar kvar

Snart beger jag mig av för min hälsokontroll. Det blev lite i sista minuten, men jag hoppas att det ska gå bra ändå! Efter många samtal till olika vårdcentral blev det till slut en privat klinik i Gamla stan, för konstigt nog var det billigast(?) Efter det ska jag förbi Subway, för att lämna mina arbetskläder och ta farväl av vännerna där en sista gång. Sen blir det stan för att inhandla det sista inför resan! Väl hemma ska jag sova, provpacka för att se om jag överskrider 23 kg :/

Fick ett mejl från min värdmamma igår, och jag blir alltid lika glad! Det stod bla ”… we are thinking about renting a house this summer at the beach or on a lake for a week or so /.../ We would love it if you could come with us. We'd ask you to watch the children for some of the time, but it would probably be a pretty easy week for you in a beautiful place with a fun group of people." Svaret på den frågan blev givetvis “I would love to come with you!” . Vem tackar nej till en vecka på stranden?(!) Hon skrev även att hon skulle uppskatta om jag kunde ta en kurs i första hjälpen, vilket jag förstår, då barnen är så små. Tur att man har en syster som har koll på det där, det får bli en kurs med henne ikväll :)




nedräkning: 7 dagar


I heart Us

Hade en underbar kväll med min käraste vän Sandra. Vi pratade och skrattade hela natten tills det att vi tvingade varandra att vara tysta vid fem på morgonen. Det var underbart, men samtidigt lite jobbigt då tanken slog mig "När kommer vi att göra det här nästa gång?" Ligga i hennes flickrum, som vi så många gånger gjort, och bara pratat om allt. Om våra framtidsdrömmar, våra yrken, när vi ska ha barn, vad barnen ska heta, vilka barnvagnar vi ska ha, när vi ska gifta oss, hur bröllopet ska arrangeras, hur vi ska bo…

Dem flesta tycker att högstadietiden är en jobbig del av deras liv och ser tillbaka på sin tonår med ångest. Inte jag! Det var den bästa tiden för mig och mycket för att den spenderades tillsammans med Dig. Vi hade så himla roligt tillsammans och hittade på så mycket kul ihop.

Vi har rest tillsammans, firat jul tillsammans, vi har gjort allt och lite till. Din familj har blivit min familj, och min familj är din familj. Du är min inre krets. Jag är stolt över Dig. Jag är stolt över Oss.

Fick världens bästa goodiebag av Sandi, fylld av överraskningar-
mitt favorit vin, mina allra första US-dollar, Lancome mascara, som jag får varje år :) och ett jättefint armband som jag önskat mig. Min pärla har dessutom gjort den själv! 
  
Och Så får jag inte glömma det fina Miranda kortet :) Thank you Love!

Några av alla våra fantastiska stunder tillsammans. 


                  
                                                                 


Yes indeed!


When you're following your heart and dreams it can never go wrong

Har spenderat helgen i Uppsala och blandat nytta med nöje. Fick en hel del gjort. Rensade bland alla mina kartonger för att se vad jag ska ta med mig till USA. Det är så svårt att välja, vad ska jag ta med mig? Vad ska jag lämna? Hur packar man ner sitt liv i en resväska?
Sedan spenderade jag kvällen med kära vänner över en god middag. Ett stort tack till Er!

Det hände en rolig sak på vägen hem. När jag står vid SL automaterna för att köpa min biljett, kommer det fram en kille och frågar ”Excuse me, can you help me? From where does the train leave for Stockholm, and where can I buy my ticket? "

Jag blev glad bara av att höra någon prata amerikanska med mig, men tyckte det var lite jobbigt då jag stod med flera tunga kassar. Så jag gör det enkelt för mig och säger ”Do you have a mastercard? Hand it to me” Drar hans kort och köper en biljett till Stockholm och säger sen ”Follow me, were going on the same direction”.
För jag hade ingen lust att stå och tänka ut vad ”rulltrappa upp till höger” heter på engelska. Gentleman som han var hjälpte han mig med min tunga, blå IKEA kasse. Och nu kommer det sjuka, jag frågar honom
 ”So, where are you from?”
 ”I’m from America, but are here visiting a friend.”
 ”Which state are you from?”
 “San Francisco, California.
Jag kan inte hejda mig utan skriker ut “OH MY GOD! I’m leaving for San Francisco in a week :D” Hur ofta?! Sen var konversationen igång. Det var första gången det kändes OK att vänta på tåget i en timma. Vi pratade om allt och ingenting under resan. När vi skiljdes åt säger han "Nice to meet you Diana, and I really mean it. You're an interesting person. And I have a feeling that whatever you do in life, you'll do great. You know why? Because you seem to be a person who follows your heart and your dreams and then it can never go wrong.” Väldigt amerikansk sagt, men det ligger även mycket sanning i det.
Jag önskade honom lycka till och vi skiljes åt med en kram. En total främling, men en vänlig själ. Och när jag blickade upp ser jag skylten ”Välkommen åter” och jag log hela vägen till tunnelbanan trots att mina armar brann av svaghet. Min resa till Uppsala var bra, men ni vet vad man brukar säga: borta bra, hemma bäst.

Skönt att man fick lite hjälp!


I'll cross the sea for a different world

No more;
Not talking with your neighbors
Byebye "jantelagen"
Answer the phone with your number
Talking about the weather
Bingo Saturday evenings

...Listan kan göras lång. Jag ser fram emot att komma till staterna, nu mer än någonsin!




Du om nån borde förstå att man inte gör så här mot mig

Kan inte sova. Slet av mig tröjan för det kliade och stack som fan, men det hjälpte inte. Det fortsatte att sticka och svida, men det var innanför bröstkorgen det kändes, inte utanpå. Om det ändå vore lika lätt att krypa ut ur sitt skinn som det är att krypa ur tröjan. Tårkanalerna svider dom med. Känns som att jag drunknar i mitt egna hav av sorg. Hur fan kan man bara traska in i någons liv för att sedan stampa ut med stormsteg? Hur kan man låta någon få tro någonting som aldrig var? Hur kan man såra en människa så medvetet och djupt? Behandla henne som skiten under sina naglar, som smutsen under sina skor och sedan bara slänga all smuts i hennes ansikte och be henne äta upp det. Vad gjorde jag för att förtjäna detta? Jäääääävlar vad det svider

 


.


Presenter

Nu är jag klar med presenterna till familjen :)
Astrid Lindgren kan aldrig bli fel, så det fick bli min favorit Pippi, till lillflickan. En söt fin docka och även en bok så att jag kan läsa berättelsen om den tuffa, rödhåriga flickan. Till lillpojken som endast är 4 månader gammal fick det bli en mjuk speldosa. Man drar ut den vita lilla Tummen från den stora rosa, så börjar den spela en fin melodi tills det att den dragits tillbaka, sakta, men säkert till Stortummen igen. Och till föräldrarna som är väldigt matintresserade beställde jag hem en bok som heter ”Simply Swedish”. Hoppas bara inte dom ber mig tillaga någonting ur den, för mina färdigheter i köket är inte desamma som Mobergs, om ni förstår vad jag menar.
  
      

     
Jag hoppas dom bli glada!




saknad

Sorgen skulle ha blivit dem dubbelt tung, om den också hade omvittnats i ord: Därmed hade den blivit upplyft i det klara dagsljuset och fått sin makt erkänd. Nu sökte de hålla den ifrån sig, så att den icke trängde utanför tankarna. Och när ord icke tröstade, så borde de icke utsägas. Utbytta mellan ett par sörjande människor blev de ingenting annat än ett bullrande läte, som störde den bittra tröst, som kanske fanns i tystnadens tillflykt.

VM


2010 vs 2011

Jag tänkte summera det gångna året med två listor. Den ena på bra saker som hände under 2010 och den andra med jobbiga saker som inträffade under året. Vissa punkter finns med på båda listorna. Detta är inget misstag. Det är dom händelser som jag känner någon slags hatkärlek för.

Sedan ska jag göra en likadan lista Januari 2012 och skriva om året 2011. Det kan vara roligt att se tillbaka på och jämföra. Vilket år kommer att vara mest händelserikt? Här kommer dom, utan inbördesordning:


Jobbiga 2010 :/

  • Kemi lektionerna med Johan
  • En blondin och en brunett. Nämner inga namn, men Theresia förstår vilka. Det räcker så.
  • Gick tillbaka till någonting som jag borde ha lämnat för längesedan
  • Dåren i Östra Nyby
  • Att behöva flytta fyra gånger
  • Måla tusen staketpinnar i falufärg
  • Efter en lång bussresa och flera timmars köande i Köpenhamn blev John Mayers konsert som jag väntat på i en evighet inställt. En vakt anlände endast en timma innan insläppet med hälsningen ”Sygdom er hver mands herre”
  • Jobb juli månad
  • Allt slit med körkortet
  • Jag skapar ett Facebook konto
  • Loppis på Vaksalatorg
  • Jobba på Subway

Trevliga 2010 :)

  • Jag vittnar ett bröllop ♥
  • Studentkryssningen med fantastiskt underbara tjejer
  • Flyttar ihop med Theresia
  • Vi avslutar vårt UF företag
  • Shopping i Köpenhamn
  • Lillasyster går ut nian med två finfina diplom. Jag står i publiken och applåderar som en galning. Tårarna forsar ner av lycka och jag känner mig stolt över Jijianå.
  • Min studentmottagning
  • Jag får världens bästa present – en DKNY klocka som jag älskar
  • Jag blev moster igen till världens sötaste guldklimp
  • En hel dag på Grönan med Theresia
  • Jag fick göra min röst hörd i valet
  • Loppis på Vaksalatorg
  • Se Melissa Horn spela live på Katalin med Theresia
  • Jag skapar ett Facebook konto
  • Intensiv kursen i Sala
  • Jag flyttar till Stockholm
  • Jag tar körkort!!!
  • Fick se Jay Smith uppträda med Lika a prayer i Globen
  • Jobba på Subway
  • Åka skridskor i Kungsträdgården
  • Jag fick min önskade Lanvin tunika från min älskade storasyster
  • Åka Skyview med Benke
  • Fick två nya vänner för livet, Ulla och Benke… och så Tassen förstås

               
Studentmottagningen                                     Minnesvärd tid på Gröna gatan

               
 Massage Spindlarna UF                                Studentkryssningen
 done and over                                

      
Köpenhamn började med glada miner ...men övergick sedan i förvirring


    
Globen var mäktigt                           Bambu på hal is                          Stolt storasyster ♥             


RSS 2.0