Ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still

Imorgon ar det antligen fredag vilket innebar loning och helg!
Sa har ser planerna ut: Imorgon efter jobbet aker jag hem till en van som har sin egna lagenhet i stan. Vi kommer vara ett gang dar som blandar lite cocktails och spelar spel :)
Lordag: Mingla runt lite pa var BBQ fest, men jag kan inte stanna allt for lange for jag ska traffa min australienska van nere pa stan. Mot kvallen ska vi ut till en klubb som tydligen ska vara jatte bra.
Sondag: Six Flags med tjejerna! Det ska bli jatte roligt :D Det ar alltsa en nojespark som Liseberg men mycket battre.
Och om tva-tre veckor ska jag aka till Sacramento for att halsa pa min alskade Jessica. Dom har aven en stor pool, sa planen ar att ligga dar, steka i solen och gora det vi gor bast - snacka skit och ha roligt tillsammans :)





It's just the way you move - The way you move me

Nu marks det verkligen att sommaren ar har. Jag har tyckt det har varit sommar anda sedan jag kom eftersom att vadret alltid har varit 20 grader eller varmare... Men nu ar sommaren har - for Nu ar alla fester igang. I helgen ska min familj ha en stor BBQ fest for the whole neighborhood. Det ska bli kul:) Det ar tydligen ett par som ska komma som funderar pa att skaffa sig en au pair. Dom ar dock skeptiska till att ha en svensk au pair har min vardmamma berattat for mig. Varfor? Jo, for dom kanner till fem svenska au pairer som blivit gravida under sin tid har. Jag far val ga fram till dom pa lordag och saga efter att ha halsat "I heard that you are thinking about getting an au pair? That's lovely! I think you should pick an Swedish au pair. We really love children - so much that we want our own after watching yours. I'm in my fourth month actually (samtidigt som jag klappar mig pa magen)" Far se hur deras reaktion blir... Nar min vardmamma berattade detta for mig blev jag tyst. Vad ska man svara pa nagot sadant "jaha ja... kan ju vara en slump?" min vardmamma fragade med glimten i ogat om vi svenskar inte visste hur man skyddade sig for att inte bli gravid. Jag hade fortfarande ingen kommentar mer an "Jo... men jag menar det skulle ju ha kunnat varit 5 tyskar?" vart fick jag det ifran tankte jag i efterhand? Tyskar? Jaja, ibland sager man dumma saker i brist pa kloka svar.

Tillbaka till det har med fester. I varat omrade ar det valdigt mycket fester - eller ja, valgorenhets fester. Mina vardforaldrar gar varje helg pa nagon fest. Forra helgen ville dom ha med mig pa en vin fest. Lat ganska intressant. Det bor tydligen en man har i omradet som var den forsta vinprovaren att blogga, dar han recenserade vinerna i sin blogg. Han far alltsa hem viner fran olika delar i varlden for att prova och sedan skriva om i sin blogg. Da han inte dricker upp allt vin utan bara tar en mun fran varje flaska brukar han bjuda in sina vanner for att dricka upp resten och ha det trevligt. Forra helgen kunde jag inte folja med, men jag ska folja med pa nasta! Tank att fa ga runt och smutta pa olika sorters vin och ata pa ost och kex, samt mingla med intressanta och trevliga manniskor - perfekta forfesten. Sedan vill jag aven folja med pa en av alla valgorenhets fester som dom gar pa. Det ar oftast nagon rik hemmafru som fatt upp ogonen for en organisation och som nu lagger ned sin sjal i den - anordnar fester dit snofsigt folk kommer, minglar, dricker champagne, ater god catering mat och sedan skriver en fet check som dom lamnar innan dom gar. Paminner mig lite om nagra av barnkalasen jag gick pa som barn -  dar det pa inbjuan stod "Ingen present tack men ta garna med 20 kr i ett kuvert". Har doneras det lite mer an 20 kr, men å andra sidan sa ar champagne nagot dyrare an saft.

Finally the tables are starting to turn

Ibland vandrar man ju runt i sin egna varld alldeles for mycket... Jag har forsokt fa tag pa en lakare i hela tva veckor nu, for att igar kvall inse att jag har en lakare ett telefonsamtal bort 24/7.
Det har verkligen varit jatte svart for mig att fa lakartid eftersom jag jobbar dagtid och privata kliniker har oftast inte oppet om kvallarna - och igar kom min vardmamma in till mitt rum med mer medicin och fragade hur jag madde. Jag berattade att medicinen jag ater far mig att kanna mig battre men gor mig inte friskare? Jag berattade aven att jag forsokt fa en lakartid, men att det ar svart med mitt schema. Da fragade hon mig varfor jag inte ringer barnens farfar? Han ar namligen lakare. "Varfor har vi inte tankt pa det har tidigare?!" utbrast jag? "Jag visste inte hur pass daligt du madde, du verkar ju bara bita ihop och jobba pa som vanligt... aven fast jag uppskattar att du har bra arbetsmoral vill jag veta om du mar daligt och behover traffa en lakare" var min vardmammas svar. Sa hon ringde barnens farfar och lamnade ett meddelande. En minut senare ringer han upp mig pa mobilen och fragar om mina symptom. Han satte diagnosen som jag redan visste, da en annan lakare i familjen redan satt den;) - bihaleinflammation. Sa en halvtimma senare kunde jag ga ner till apoteket och hamta min antibiotikakur! Forstar Ni hur lycklig jag ar? Att ena stunden tanka - "det ar omojligt for mig att fa tag pa en lakare och ett lakarbesok kommer att ruinera mig" till att nasta stund ha medicinen utskriven utan ett lakarbesok och ha en lakare som kommer gora hembesok "just to check up on you!".






Nu jaklar ska det knapras (svaljas) piller!

Hiss & Diss

Jag trodde aldrig jag skulle tycka om att blogga sa mycket som jag gor. Varfor jag tycker om det sa mycket ar for att det kanns som att jag inte ar lika langt borta fran familjen dar hemma. Det kanns som att genom att skriva lite om min vardag sa blir Ni en del utav den. Men ibland ar det aven jobbigt... For man gar igenom sa otroligt mycket har och ibland vill jag skriva om exakt allting jag gor, men sa hejdar jag mig. For jag har en oppen blogg, jag vet inte vilka som ar mina lasare och vill darfor inte bli for privat. Ibland ar det svart att skriva "ytligt" om sma saker och svart att inte skriva om sadant som anda forekommer i min vardag: problem med barnen, killar, kompisar... Nej, det far jag skriva om i min privata dagbok :)

Men jag kommer inte kanna mig som en riktig bloggare forens jag har gjort en hiss och diss lista. Sa har kommer den: Varfor inte hissa och dissa andra bloggare?
DISS:
Kissie. Den tjejen ar alldeles for mycket. Hon blev kand for att hon skrev oppet vad hon tyckte och tankte om andra manniskor (kandisar) - bara i Sverige kan nagon bli kand for nagot sadant. Hon skiljer sig inte mer an nagon tjej fran Bronx. Hon kommer inte ens upp till den nivan nar det galler kaxig attityd och mottot "I don't give a shit what others think about me!"... Vem vill vara kand for att vara blast? Pass pa den! Riktigt TROTT TJEJ.



HISS:
Isabella Lowengrip aka Blondinbella. Jag maste erkanna: forst sa gillade jag henne inte, men sen sa andrade jag mig...eller snarare hon andrades. I borjan skrev hon bara om alla "galna fester" hon var pa och hur underbart hennes liv var. Nu har hon blivit aldre och skriver mycket om sina foretag och vad som inspirerar henne. Hon inspirerar faktiskt mig. Hon har fullspeckade veckor, men anda hinner hon med att semestra, aka ivag pa spa, traffa vanner, ga ut, traffa killar, starta nya foretag, forelasa... Faschinerande. Fast jag kanske ocksa skulle hinna med fler saker pa en dag om jag hade min privata taxichauffor som skjutsade mig overallt och som akte ivag for att hamta mitt morgonkaffe till mig, men anda!
Fast min absolut favorit blogg kan jag tyvarr inte lanka har, men jag vill hissa den till skyarna! Jag gar in flera ganger om dagen och blir alldeles varm i hjartat!



En syster ar nagon som stracker sig efter din hand och nar ditt hjarta

Jag vet att jag skrev i foregaende inlagg att jag alskar mitt liv har i USA, men jag maste lagga till att nagonting saknas - min familj. Jag saknar mina syskon sa otroligt mycket. Jag var liksom inte beredd pa det. Jag tankte: "Vi har anda inte bott tillsammans pa flera ar..." men vi har fortfarande vaxt upp tillsammans och nu vaxer vi pa olika hall. Jag här, Ni dar. Ibland vill jag kunna skicka sms till C, ett sant dar riktigt onodigt sms om ett daligt gammalt skamt, eller en kommentar om ett tv program som jag visste att aven hon satt och tittade pa. Eller ringa Z utan att ens saga "Hej" utan bara borja beratta vad jag just sett pa t-banan, eller fa ett samtal fran henne och skratta tills att mina kakar forlamades. Jag saknar att umgas med J och Z tillsammans - an en gang, da skrattade jag oftast sa mycket att jag borjade dregla - PA RIKTIGT! Och det fick Jijiano att skratta hysteriskt. Jag saknar att fa ett ovantat samtal fran Polen och vara den som lyssnar pa vad som hander i ett frammande land och inte ha nagonting sjalv att beratta - for allt ar alltid desamma i Uppsala. Jag saknar till och med mina "korta" samtal med lillebror. Men mest av allt saknar jag tva smattingar ♥


Du skulle hamta lite vatten. Du tog dig over hela sjon.

I cirka elva veckor har jag varit har nu... elva veckor, det kanns sa lite. Forsokte skriva det med siffror for att se om det skulle "kannas mer" - 11 veckor. Men nej... det kanns som att jag har varit har mycket langre. Brukar man inte saga "Tiden gar fort nar man har roligt!" - jag far inte ihop det. Jag har aldrig haft sa roligt som jag har här - borde jag inte tanka "VA!! HELA ELVA VECKOR??!! REDAN?!" Jaja, jag kanske inte ska haka upp mig pa det har... men det ar sant man ligger och tanker pa nar man har oroninflammation. Ja, det blir bara varre och varre. Jag onskar att jag gick i skolan sa att jag kunde ringa och sjukanmala mig. Kanns inte lika roligt att sjukanmala sig nar ens arbetsgivare bor under samma tak hehe. Fast jag vet att jag skulle fa ledigt om jag bad om det, men det ar just det - jag har aldrig varit bra pa att be om saker. Jag kanner mig sa besvarlig da. Jag skulle aldrig ens be om skjuts nagonstans. Kanske ar det for att jag aldrig har haft foraldrar som jag har bett om saker? Jag ar van att klara allting pa egen hand. Det ar samma sak nar min vardmamma fragar mig innan hon ska ivag och handla om jag vill ha nagonting sarskilt, mitt svar blir alltid per automatik "Nej, det ar bra tack". For sa langt tillbaka som jag kan minnas har jag handlat mina varor sjalv. Hur skulle det vara att be nagon annan kopa nagonting till an? Medans ungdomar som har bott hemma sakert ar vana att be sina foraldrar kopa den dar sarskilda morgon juicen som dom foredrar och den dar chokladen som dom vill ha fredag kvall. Jag tror det dar ar en ovningssak... Jag har gjort framsteg: Jag ber numera min vardmamma kopa gront te och morotter. Jag klarade mig forsta veckan utan te, sedan brast det. Jag klarar mig inte utan te. Veckan darpa adderade jag morotter till listan. Sa himla gott med morotter! Jag brukar alltid ata det runt omkring, for att spara "den smala roten" i mitten till sist - sott och gott:) Naste vecka ska jag ta mig modet att be henne kopa purjulok, potatis, lok och creme fraiche sa att jag kan gora purjolokssoppa! Och kanske, men bara kanske... knackebrod! Nu later det som att jag lever med snala monster - tvartom! Det har handlar mer om mig an nagonting annat.

Vad har jag gjort mina elva veckor har da? Jag har definitivt andrats som person - till det battre! Eller kanske inte andrats... Jag tror mer att mitt ratta Jag har kommit fram. Dom senaste aren (eller ja, mer eller mindre hela mitt liv) har det hant sa mycket trakigheter med jamna mellanrum sa till slut tappade jag livsgladjen lite. Aven fast jag oftast beskrivs som en glad och utatriktad tjej kande jag mot slutet av min tid i Sverige att den ratta beskrivningen skulle vara "dyster, bitter, uttrakad..." Och nu har det vant :D Jag ar ute ur skalet och kanner mig mer levande an nagonsin. Det ar sa harligt att fa vara glad igen! Vad ar det som gor mig sa glad? Jo, att fa lara kanna sa mycket underbara manniskor, ge sig ut pa nya aventyr, att alla gator och namn ar nya och att aldrig kanna sig uttrakad. Jag kan inte ens jamfora min vardag har med min vardag i Uppsala. Det ar som svart och vitt. Da finns det mer gemensamt med vardagen jag hade i Stockholm - mycket jobb och bo med underbara manniskor:) Och givetvis karleken for staden. Forra aret blev jag hopplost kar - i Stockholm. I ar har jag fallit for San Francisco♥ Om det ar nagonting jag vet for sure efter att ha levt har ett tag nu, sa ar det foljande: Jag, Diana Candelie ska for alltid bo i städer med varmare klimat. I LOVE it. Varfor ga runt i 9 manader och langta efter nagonting som varar i tre manader (knappt)? Nej, i framtiden ska jag ha sommar aret om!

Alla drommer vi om lyckan, som om livet blivit fel

Det blev inget lakarbesok for min del idag. Imorse hade lillpojken jatte hog feber och G likasa. Tanken pa att springa runt pa Ocean Avenue och leta efter lakarmottagningen med tva barn som ar ungefar lika sjuka som sin nanny fick mig att ringa och avboka. Istallet tog jag med barnen till Storytime pa biblioteket - dar satt vi alla tre; bleka, hostade upp vara lungor och snorade. Jag fick manga sura blickar fran dom andra foraldrarna. Visst, jag kanske inte ska ta med barnen till en grupp med andra barn for da kan dom smittas, men vad ska jag gora da? Vi kan ju inte sitta hemma hela dagarna bara for att vi ar sjuka. Det driver oss alla tre till vansinne. Just nu ligger barnen i alla fall och sover. Det var jatte svart att fa dom att somna idag eftersom att dom mar sa daligt. Och snart kommer stadarna - vilket betyder att barnen kommer att vakna upp (HJAAAAAALP!). Menmen, det far helt enkelt vara en sadan dag idag... en kaotisk, dalig dag.

...Men sa laste jag just ett kort litet mejl fran Sandi som fick mig att ma sa mycket battre ♥ :)










Nej, for det ar ingen vanlig dag...

Ledsen over min daliga uppdatering har pa bloggen, men det har inte varit sa mycket att uppdatera da jag har legat under tacket i flera dagar. Jag kan inte minnas sist jag var sa har sjuk. Nu ar diagnosen satt av var egen Dr.C i familjen - bihåleinflammation. Sa imorgon ska jag bege mig till lakaren (med barnen i slap) och forhoppningsvis fa en ordentlig kur med antibiotika. Jag kommer bli ruinerad. Jag forstar inte varfor jag betalade en massa pengar for en forsakring nar jag anda maste betala pengar har for mina lakarbesok och medicinen?(!)

 

Min pask har med andra ord inte varit sa bra. Familjen akte igar till pappans foraldrar for att fira pask (dom firar det alltid har pa sondagar) och jag stannade hemma i sangen (saklart). Ungefar tre timmar efter att dom hade akt ivag hor jag hur nagon stampar in i huset. Detta ar vad som sker:

Jag vaknar till och tanker "Kommer ljudet fran mitt huvud? Mycket mojligt eftersom att mitt huvud har dunkat i flera dagar" men jag inser att ljudet kommer fran koket. Sa jag kliver upp (AJ AJ AJ), gar upp for trappan och sager "Who ever is there, leave the house before I call the police" ... jag sager detta med en valdigt lugn och somnig rost sa responsen blir ju att mannen bara skrattar.

Det visade sig vara min vardpappas bror som stannat forbi for att hamta lite koksredskap. Jag svarade bara "Jaha, okej, hejda."

 

Jag menade inte att vara otrevlig men jag var sa himla trott att tanken inte ens slog mig att saga "Glad Pask". Pa sa vis vet man nar jag ar sjuk. Jag bryr mig inte om nagonting. I vanliga fall hade jag ALDRIG klivit upp, jag hade gomt mig under sangen och varit jatte radd. Nu tankte jag mer: "Vad ar det varsta som kan handa? Jag kan do, och det gor inte sa mycket for jag kanner mig mer dod an levande just nu..."

 

Hela veckan har jag varit sjuk och gatt och lagt mig direkt efter jobbet sa i lordags kande jag att jag behovde lamna huset. Jag akte ner till stan och trostshoppade en Michael Kors kofta som jag varit kar i lange, men inte unnat mig pa grund utav siffran pa prislappen. Nu kopte jag den i alla fall trots att jag inte hade rad med det. Men det fick mig faktiskt att ma lite battre och just nu behover jag allting som kan fa mig att ma lite battre.

 

Pa kvallen traffade jag ett gang tjejer och vi gick till en jatte fin italiensk restaurang, jag bestallde in en sallad som jag givetvis inte kunde rora. Fy for att vara sjuk. Pa kvallen gick vi pa bio, det var ungefar sa mycket energi jag hade kvar - sitta och titta pa en film. Biosalongerna har ar lojligt stora. Det ryms sakert tusen pers i en salong , utan att overdriva. Det fick bli "Water for Elephants". Jatte bra film faktiskt, trots att Robert Pattinsson har huvudrollen. Det satt en jatte till man bredvid mig som borjade grata hysteriskt i slutet av filmen (som i och for sig var sorglig) men lite otippat. Det var bilder pa mannen, kvinnan och deras barn (kvinnan hade nu gatt bort). Och han grat och grat, sa jag kande mig tvungen att saga nagonting och klacker ur mig samtidigt som jag lagger min hand pa hans arm "Are you okay, Sir?" och han lade sin hand pa min och svarade "I will be, eventually..." Usch jag tycket sa synd om honom. Jag forstod att det maste varit nagonting personligt.

 

Apropa film, just nu ar det filmfestival i San Francisco. Jag har bladdrat lite i katalogen och det finns en film som jag skulle vilja se. Den heter "Circumstance" och sa har star det: This debut feature-winner of a Sundance Film Festival Audience Award-is an exhilarating political drama and love story about a burgeoning romance between two young Iranian women and the fraught allegiances of a single Tehrani family.

 

Jag maste aven passa pa att gratulera dom tva mest fantastiska kvinnorna i mitt liv. Jag ser upp till dom tva mer an till nagon annan och om jag ar halften sa smart, snygg, godhjartad och stark som dom tva ar - Ja, da ar jag en bra manniska=) Congrats girls! ♥






Circumstance



Pingvin vanner ar riktiga vanner

Pa mandag ar det tydligen World Penguin Day och detta ska firas (?!) En tjej har ska ha en stor fest for att fira detta och jag ar bjuden. Nar jag fick inbjudan tankte jag "Men den har tjejen kan ju inte vara pa riktigt" men sen sa andrade jag mig och tankte "Fyfan vilken cool tjej". Hon alskar pingviner och hon tanker hylla dom pa deras dag. Jag hade nog inte vagat skicka ut en sadan inbjudan till manniskor jag inte kande - jag skulle vara for radd for att fa reaktionen som jag forst hade: "freaky!". I inbjudan stod det att hon bjuder pa middag, hon ska fiska fisken sjalv. Sedan ville hon att vi skulle kla oss som pingviner (jag har faktiskt ingen pingvindrakt?) men jag antar att det gar bra att kla sig i svart och vitt och med en fluga kanske? Sedan ville hon att man skulle ga in pa en hemsida som hon hade lankat och klicka fram vilken pingvin Du ar. Detta skulle man meddela henne - jag vet inte om det har nagon betydelse for bordsplaceringen. Sist men inte minst skulle man ta med sig nagonting som har med pingviner att gora till hennes Pingvin samling.
Jag tycker det ar roligt att hon tar sitt intresse pa allvar, det borde fler gora. Men sa vet jag av erfarenhet att manniskor som ar intresserade av Pingviner tar intresset pa allvar ♥

Bakom malnen ar himlen alltid bla

Som en skugga

Aldrig en verklighet

I mörkret dämpas Din skugga

I ljuset överväldigar den mig

Därför väljer Jag mörkret

Min smärta ryms inte inom mig

Om nätterna spyr jag ut den

Nätterna är kalla och svarta nog för att ta emot mitt mörker

Eller är det Du som omfamnar den?

Tårarna dränker mina melerade ögon och färgar dem röda av blod

Som bly tynger smärtan ned mig

Som giftig gas kväver glädjen mig

Sorgens svarta slöja är nu mitt ansikte

Smärtan slår sina tusen rapp mot min tunna hud och lämnar ärr

Jag lever men är inte levande

Jag är som tulpanen som vissnat och slutat blomma

Tomhet, smärta och saknad formar mitt Jag

Jag föds på nytt

Tom

Tom på känslor

Tom på saknad

Fylld av sorg

Tiden går men Jag förblir

Nuet drar mig ur skuggan intill ljuset

Glädjen återvänder som våra fyra årstider

Min låga lyser igen

Vatten från tusen av de djupaste brunnar skulle ej släcka lågans glöd

Jag har glömt Ditt ansikte

Men Din blick, Ditt skratt och Din doft minns jag

Jag minns genom att titta mig i spegeln

Du har lämnat Dina spår


What's yours freaky obsession?

Jag maste erkanna en sak: Jag var aldrig och klippte mig igar. Jag vaknade upp pa morgonen och hade fortfarande feber, huvudvark och sag allmant blek och elandig ut. Det enda som sag bra ut var mitt har (hade duschat med Joico och plattat haret med min nya ghd platttang kvallen innan) ... Och jag mar alltid battre nar mitt har ser bra ut och om jag redan mar daligt blir allting varre om jag har en dalig har dag. Denna vecka har bagaren redan runnit over - det ar INTE latt att jobba med tva smabarn som har gratit mer av vanligt nar allt man sjalv vill gora ar att grata for att man mar sa daligt. Sa jag kande att bagaren skulle svamma over om jag pa detta skulle fa en dalig klippning. Jag ville inte ta risken och avbokade darfor min tid. Jag bokade om tiden till nasta torsdag. Planen ar namligen att jag ska vara frisk da!

Nu tanker Ni sakert "vilken ytlig tjej". Nej, jag ar faktiskt inte ytlig. Men nar det kommer till mitt har ar jag ganska sa bestamd och jag tycker det ar helt okej. Vi alla har vara konstiga saker som vi ar besatta utav och vill ha pa ett visst satt. Jag ar sadan nar det kommer till mitt har. Detta beror nog pa tidigare trauman i mitt liv. Ex; Nar en viss haxa tvingade ned mig pa en stol, satte mitt har i en toffs och bara klippte av med kokssaxen (!!) Nasta dag var det skolfotografering. Jag bar en keps for jag skamdes sa mycket, men fotografen bad mig ta av mig kepsen for man fick inte bara ytterplagg. Sa jag var helt platt pa hela huvudet och nertill "tjoffsade" haret ut. Inte sa roligt.

Basilusker

Just nu borde jag sitta och avnjuta en god middag med tjejerna och se Scream 4 pa bio, men istallet ligger jag i sangen med hostmedicin, febernedsattande piller och begravd i nasdukar - ingen bra start pa helgen. Jag hoppas verkligen att jag mar battre imorgon. Jag ar ledig hela helgen och vill helst inte spendera den begravd i min sang. Under paskhelgen ar det en massa roliga saker som hander nere pa stan, parader, paskfester osv - jag vill inte missa det pa grund utav att jag ar sjuk.
Min vardmamma var gullig och kopte glass till mig: "I brought your two favourite guys home - Ben & Jerry!" och sa hade hon kopt olika sorters gront te. Jag ville borja grata. Gront te far mig alltid att ma battre, oavsett hur daligt jag mar.

me and you until the end

Vilken jakla dag. Jag overlevde den knappt. Morgonen borjade med ett lakarbesok - for lillpojken. Det gjorde ont i hela mitt hjarta av att hora honom gallskrika av sprutorna. Mitt lilla hjarta. Efter lakarbesoket hade vi fem minuter pa oss att ta oss till G's musiklektion som ligger laaaaangt ifran sjukhuset. Att springa genom hela stan med en klumpig barnvagn, tung ryggsack, skavsar, hosta, huvudvark och en panna varm nog att steka ett agg pa kandes sadaaar kan jag tala om...
Vi kom 20 minuter sent till musiklektionen men vi kom atminstone dit. Val hemma dög ingenting som lunch for lillflickan och hon ville inte ta sin nap. Pojken ville ta sin nap, men kunde inte sova pa grund utav sin hosta. Jag tyckte sa synd om honom. Eftersom att ingen av oss tre fick sin valbehovda vila resulterade detta i tre sura miner resten av dagen.
Kvallsrutinen ar att jag brukar bara bada tva nere i foraldrarnas badrum, sedan lagga pojken som sover i foraldrarnas sovrum och sedan ar jag med flickan i hennes rum tills det att pappan kommer hem. Men idag lade jag pojken innan badet for hans ogon gick i kors av trotthet. Darfor fick jag bada flickan uppe i mitt badkar for att inte vacka L. Jag vek upp mina jeans och klev in i badkaret med flickan, allting gick bra tills det att; G trycker pa knappen som gor sa att det kommer vatten ovanifran. Det vill saga det borjar spruta vatten pa oss bada, for henne gjorde det inte sa mycket eftersom hon var avkladd, men dar stod jag, fullt pakladd och blev duschad. Jag borjade skratta hysteriskt, for valet stod mellan det och att grata hysteriskt.
Jag saknar dig Crazy.

Sa star det skrivet i pannan att man vacker en angest nar man slacker en annan

Det ar dags. Imorgon maste jag gora en av dom saker som jag avskyr mest - klippa mig. Aven fast jag ar sjuk och do trott kan jag inte somna, for denna tanke plagar mig. Och om jag haller mig vaken kommer dagen kannas langre och morgondagen langre bort. Jag absolut avskyr att klippa mig. Jag blir sallan nojd. Jag ar otroligt petig nar det kommer till mitt har. Jag vet precis hur jag vill ha det och blir det fel ar inte min installning "ah det ar bara har, det vaxer ut igen". Blir det fel, ar jag redo att bega brott mot personen som gjorde fel. Det varsta ar att jag inte vet vilka salonger som ar bra har. Det ar sa himla svart, och alla berattar mardroms historier om hur ena sidan blev 2 cm kortare an den andra sidan. Hjalp!!! Jag har valt att ga till en av dom dyraste salongerna, som nagon slags garanti pa att dom maste vara bra. Vem skulle ha skam nog att ta mer betalt an rimligt for att sedan gora ett taskigt jobb? Det visar sig... Jag vill verkligen inte somna, for jag vet vad som vantar nar jag vaknar - fast a andra sidan nar mitt har mar daligt mar jag daligt. Och just nu ar mina toppar inte sa glada...

Är man trött på ensamhet har tystnad mist sin dignitet

Jag har gatt och blivit sjuk... Det kanns som att min strupe haller pa att brinna upp. Jag vill bara dra ner en tandborste ner i halsen och klia, klia, klia! Febern har i alla fall gatt ned, men huvudvarken blir bara varre och varre. Just nu ar det inge kul att jobba... Energin ar inte pa topp och det blir inte battre av att det enda jag far i mig ar te. Jag lever fortfarande pa energin fran helgen. Jag hade en jatte skon helg.
I lordags motte jag upp med mina Tosar - Demi och Lisa. Vadret var fantastiskt, sa vi gick runt pa stan, i olika gallerior, at yoghurtglass och provade en massa balklanningar. Demi har namligen borjat planera sin 21 ars dag (hon har inte ens fyllt 20). Det ar tydligen en jatte stor grej i Sydafrika att fylla 21. Vi hittade den perfekta affaren och den perfekta klanningen:)
Sedan gick vi vidare mot San Francisco Ferry Building. Det ar som en jatte stor Saluhall. Dar hittar man allting. Vi avrundade dagen med mexikansk mat. Efter det begav jag mig mot en van for att spendera natten dar. Hennes vardfamiljs gamla au pair var och halsade pa sa vi umgicks lite med henne. Det visade sig att hon varken hort talats om eller sett "The Notebook"(??!!!) Sa givetvis tog vi hennes "Dagboken" oskuld. Hon grat filmen igenom, precis som det ska vara.
I sondags akte jag och tva vanner till IKEA. Sa markligt det dar att man uppskattar saker fran hemma mycket mer i ett annat land. Dar at vi lunch - for min del blev det potatismos och appelkaka till efterratt. Jag kopte aven med mig en pase kexchoklad.
Sondag kvall akte jag in till stan for att mota upp min van fran Uppsala som befann sig har under helgen. Vi hade en supermysig kvall tillsammans!
Harlig, solig dag i Cali.
Var yoghurtglass, Ni som kanner mig forstar sjalva att den med mest choklad ar min:)
Det gar inte att ha en trakig stund med dessa Parlor.
Pa vag mot IKEA.
Jag tog med Flisorna till The Cheescake Factory, dar vi njot av en god middag och muuumsig efterratt.
Lite regnstank pa kameran...
Jag tog med en varsin kexchokla till flickorna. Jag antog att dom skulle uppskatta det eftersom att aven dom varit borta fran Sverige ett tag, vilket dom gjorde:)

Kärlek är lycka - övertyga aldrig dig själv om att lidande är en del av det

Idag har jag varit pa City Collage of San Francisco for att signa upp mig for nagra klasser infor sommaren. Antagligen blir det foljande: Yoga, Ju-jutsu, Teckensprak, Gitarrlektioner och Surfinglektioner. Jag langtar faktiskt! Roligt satt att traffa nya manniskor och lara sig nya saker.
Ikvall ar mina vardforaldrar ute pa dejt vilket innebar att jag passar barnen. Det har varit en ganska lugn kvall. Barnen lag och sov vid atta. Jag bestallde hem sushi som jag har avnjutit tillsammans med ganget i Jersey Shore :)

En van fran Uppsala befinner sig i krokarna, sa imorgon ska jag forsoka mota upp med henne:) Nu ska jag gora i ordning lite te.

TREVLIG HELG!

Jag sag den har liraren pa stan idag och var tvungen att ge honom nagra kosingar, enbart pa grunt utav hans arlighet!

Life is but a dream

Varje dag innan barnen tar sin "nap time" laser jag tva bocker for dom, och det ar alltid samma bocker! Dom verkar inte ledsna, men jag har definitivt ledsnat pa att lasa om hur den lilla larven forvandlades till en vacker fjaril, eller om Lisa som ersatte blojan mot pottan. Den enda boken som jag tycker om att lasa for barnen ar "Pippilongstocking", men jag har aven trottnat pa att lasa den om och om igen. Darfor tog jag med mig barnen till biblioteket idag sa att vi kunde bunkra upp med massa "nya" bocker. Overenskommelsen var att flickan fick valja en tredjedel av bockerna och jag resten. Jag valde for bade mig och pojken;) Problemet var bara att flickan ville lasa alla bocker innan vi lanade dom: "Just to make sure I make the right decision", mitt svar: "Fair enough". Jag har slutat hapnas over hennes vuxna formuleringar. Nar vi satt dar och laste alla barnbocker slog det mig att dom behandlade ganska allvarliga amnen.

Ex: En av bockerna som vi laste hette "Music, Music For Everyone", och den handlar om en flicka vars mormor har blivit allvarligt sjuk. Har kommer ett utdrag ur boken:

 

"It feels sad down here without your grandma," Leora said.

"Even your big money jar up there looks sad and empty."

"Remember how it was full to the top and I couldn't even lift it when we bought the chair for my mother?" I said.

"And remember how it was more than half full when you got your accordion?" Jenny said.

"I bet it's empty now because your mother has to spend all her money to take care of your grandma till she gets better. That's how it was when my father had his accident and couldn't go to work for a long time," Mae said.

Mae had a dime in her pocket and she dropped it into the jar.

"That will make it look a little fuller anyway," she said as she went home.

 

 

Flickan har alltsa nagra vanner pa besok som konstaterar att flickans mammas pengaburk ser lite tom ut... och dom konstaterar att detta beror pa att mamman maste se efter sin mamma som nu ar sjuk. En av hennes vanner fyller i att aven dom blev fattigare da hennes pappa var med om en olycka och var tvungen att stanna hemma fran jobbet.

 

 

Jag kanner mig lite kluven; pa ett satt tycker jag det ar bra att man redan i tidig alder far en realistisk bild om hur varlden ser ut, men jag vet inte... det kanske ar att ta i nagot nar man borjar skriva om det i barnbocker. En vacker dag nar jag sjalv har barn vill jag att dom ska vara medvetna om vissa saker, men det sista jag vill ar att dom ska behova oroa sig over pengar. Ekonomi har varit nagonting som jagat mig hela min uppvaxt, och det finns ingenting varre an att kanna ekonomisk press och jag ska se till att mina barn aldrig kommer att behova handskas med det pa samma satt som jag har behovt gora. Jag tycker inte ens att barn ska behova tanka pa pengar som ett problem.

 

 

Nar jag tanker efter ar det inte bara i barnbocker detta budskap kommer fram... Sist nar jag var med flickan pa hennes gymnastiklektion sjong vi en lat som lyder som foljande:

 

 

Row, row, row your boat,

Gently down the stream.

Merrily, merrily, merrily, merrily,

Life is but a dream.

 

Sanna ord, men an en gang - passande for barn?


Men jag vet inte om jag tycker det har ar sa mycket battre?(!!!) I mean we all know that things don't always end up like this in real life. There's a reason why they call it a fairytale...
Den har stora lognen som vi har vaxt upp med att tro pa kommer sla tillbaka hart en vacker dag. Det kanske skulle finnas en barnbok som berattar om att flickan inte alltid far sin prins, att prinsen inte alltid visar sig vare den hon trodde han var, att han ljuger, gar bakom hennes rygg, att hon inte ar den enda for honom, att han traffar andra under tiden som han traffar henne, att han inte alskar henne aven fast han sager det, att hans ord saknar mening, och framfor allt - ATT handlingar talar hogre an ord! Happily ever after - Screw yourself!


Mackish

Som Ni sakert forstod av det tidigare inlagget ar jag i behov av semester. Jag har borjat smida planer med min vapendragare Jessie. Karibiska oarna... Jessica... Diana... Det later kungligt min drottning.



 

 


Nagonstans dar blev jag den jag ar nu

Jag kanner mig som en tva barns mamma. Pa riktigt. Den har erfarenheten har fatt mig att se pa saker annorlunda fran vad jag gjorde tidigare. Manga saker. Forst och framst; vi alla har nagon slags tidsplan i livet om karriar, familj osv... Min vision sag ut som foljande: Diana Candelie - 27 ar - kand journalist och forfattare - tva barns mamma - lyckligt gift - bor i Cali sedan hon akte dit som au pair som 20 aring...

 

Det dar var min plan. Jag tanker forsoka halla mig till den, FORUTOM det dar med tva barns mamma. Jag skjuter upp pa det tills jag ar 40 och flickan jag passar nu ar gammal nog for att bli min au pair och se efter mina barn.

 

 

Jag har nyvunnen respekt for sma barns foraldrar. Tidigare har jag blivit irriterad nar jag har sett slitna mammor, med haret samlat i en knut mitt pa hjassan, klader med ketchup flackar pa och sackar under ogonen som far en att tro att dom just lamnat boxningsringen efter en match med Mike Tyson. Jag har tankt "Alla har tid med en fem minuters dusch pa morgonen, lagga pa lite av Cliniques ogonkram mot morka ringar under ogonen, kla sig i en fin blus, fixa haret lite snabbt...for att: lyckas se sa sliten ut maste dom anstranga sig- Varfor da inte anstranga sig for att se lite frasch ut?....". JAG TAR TILLBAKA ALLTING! Exakt allting!

 

Sjalv gav jag upp redan efter forsta dagen. Vad finns det for mening med att sminka sig nar man har en liten bebis som kladdar dig i ansiktet? Och aven om det endast tar 5 minuter att fixa haret osv pa morgonen, ar dom 5 minuterna = 5 livlinor. Varje minut extra somn kanns som en timma extra somn. I borjan tankte jag: "When baby sleeps, "mom" sleeps!" Men det fungerar inte riktigt sa. For nar barnen sover ska klader tvattas, leksaker rojas undan, disk ska diskas, och om jag har tur hinner jag med en kopp te! Idag var det en fluga i mitt te. Vad gor jag? Tar ut insekten och surplar i mig teet. Ni tanker "ackligt!" Jag tanker "Halla ut te som har tagit mig 3 minuter att koka upp, statt och dragit i flera minuter... for att sedan hallas ut pga av en insekt? NOT HAPPENING!"

 

 

Har om dagen nar jag var och traffade min bankman sager han "Sorry, but you have something on your shirt.." Jag tittar ner och svarar "Oh.. it's just some vomit..." Det var inte foren efterat som jag forstod varfor han tittade sa markligt pa mig nar jag sa det. Men jag har liksom borjat vanja mig med spy flackar pa mina klader.

 

 

Pa helgerna nar jag har haret utslappt, sminkar mig och klar mig i klader som inte har spy flackar kanner jag mig som en prinsessa! :) Jag har aven ett knep for vardagarna da jag slutat jobba: sa fort jag kliver in i mitt rum satter jag pa mig tva armband som jag fatt fran min kara van Sandi (hon har gjort dom sjalv, duktig som hon ar). Nar jag bar armbanden kanner jag mig som mig sjalv igen, dvs en 20 arig tjej och inte en tva barns mamma.

 

 

Idag skypade jag med Fia. Efterat nar vi lagt pa, lade jag pa lite Honey Trap pa lapparna och den kombinationen blev for mycket. Jag kande graten i halsen. Aven fast jag inte gillar Uppsala finns det manniskor dar som jag alskar och saknar.

 

 

 

Minnen ♥

Hittade en Lush butik har och kopte givetvis Honey Trap utan att blinka en extra gang.

Sliten Diana forsoker fundera ut nya planer for framtiden...


Mitt nya, ruttna jag. Sminket ligger aven det och ruttnar pa badrumshyllan...
Hemlagad lunch? NEJ. Det blir oftast hemkopt sushi som flickan misshandlar under tiden som jag ater den.

Farval Ua for alltid

Jag har sagt det forut och jag skriver det igen: Veronica Maggios lat; "17 ar" handlar om mig. I ovrigt ar jag inget stort fan av henne, men den har laten ar speciell for mig. Jag minns hur mycket jag lyssnade pa den innan jag kom till USA och dromde om dagen da jag faktiskt satt pa planet hit. Ni kan gissa vilken lat jag spelade pa repeat under resan hit ;) Jag ma vara uppvaxt i Uppsala, men det ar ingen stad for mig. Sverige ar inget land for mig. Jag har hittat hem nu.
Snoriga armar och en randig kind
glömmer aldrig bort min tonårssynd
hemmafester och en stulen bil
jag satt vid fyrisån och döda tid 

Snurra flaskan
jag har aldrig
sanning eller konsekvens
vad vill du veta om mig?
fråga bara
jag berättar vad som helst 

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar 

Jag har slitit ut så många skor
i en stad där ingen längre bor
hjälpte till på min brorsas restaurang
mina vänner ville va som han 

Valborgskaos på stora torget
rackarberget '95
vi bodde högst upp
vad mer vill du veta
jag berättar vad som helst 

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar 

Jag minns det än idag
en vattenfestival
minns att ingen ville åka hem
jag skulle utomlands
jag bytte efternamn
och jag blev en av dom som aldrig kommit hem 

Sen jag var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar

Jag ville inte va den ( jag ville inte va den.. )
jag ville inte va den som blev kvar
jag ville inte va den som blev kvar


I rispan från din vrede ska jag sätta jord och så, i skuggan av din stolthet ska jag resa mig och gå

Sa var helgen nastan slut... Varje mandag tanker jag: "Nasta helg ska jag VILA sa att jag orkar med mina arbetsdagar!!!" men sa blir det aldrig. Helgerna bestar av allt annat an vila. Jag kliver till och med upp tidigare an vad jag gor dagarna da jag jobbar. Jag maste det for att hinna med alla mina planer. Jag fortsatter overraska mig sjalv med hur mycket jag hinner med pa en och samma dag. Vilket ar fantastiskt:) Nar jag lagger mig pa natten har jag svart att minnas vad jag gjorde pa morgonen och nar jag val kommer pa det tvekar jag om jag inte gjorde det dagen innan- "For inte har jag kunnat trana, traffat nagra vanner nere pa stan, shoppat, akt ivag pa familjemiddag, gatt pa ett mote, hem och bytt om for att traffa nagra andra vanner pa stan, atit middag, gatt pa bio, akt hem for att byta om och sedan traffat en van for ett par drinkar..."
Just nu ligger jag i sangen och planen ar att sova inom 20 minuter. Jag ar helt slut efter kvallens aktivitet. Jag traffade tjejerna och akte till House of Air. Det var jatte roligt, men jag blev aven jatte trott. Jag har aldrig hoppat och studsat runt sa mycket nagonsin.
Igar nar jag var pa bio kommer en kille fram till mig och sager "I have to say: your hair looks GREAT!" Jag blev SA himla glad! Det var det gulligaste som nagon har sagt till mig...eller ja, nastan. Men det ar inte manga saker som gor mig lika glad som nar jag far komplimanger for mitt har. Jag borjade forklara for honom om Joico, haha! Han va sa himla trevlig.
Sa har glad ser jag ut nar jag far komplimanger for mitt har. By the way, Ni ar valkommna att ignorera min 2 dm langa utvaxt ;)

Breakfast with Enzo

Jag ar just hemkommen fran en av dom roligaste lordagsmorgnarna i mitt liv. Solen sken imorse sa jag tankte att jag skulle ta med barnen ut for en mysig lordagsfrulle. Nar vi kom ner till stan sag jag en massa barnvagnar samlade utanfor en lokal, sa vi gick dit for att kika vad som var pa gang. Det visade sig att det ar en italiensk man vid namn Enzo, som spelar instrument och sjunger for barnen en hel timma under tiden som dom ater sin frukost. Perfekt tankte jag! Lite musik till frukosten blir avkopplande. Sa fel jag hade! Det var allt annat an avkopplande. Kan Ni tanka er en energisk italienare med bongotrummor, en tamburin och ett munspel i hogsta hugg?(!) Jag behovde inte direkt mitt morgonkaffe for att vakna till kan jag lova. Men det var faktiskt riktigt roligt! Barnen alskade det. Bra start pa var lordag. Jag passade bara barnen imorse, nu ar jag fri. Jag ska kila ner mot stan snart och traffa mina tva australiensare som jag har saknat valdigt mycket! Ska bli skont att bara hanga med tjejerna, shoppa, ata lunch och ga pa bio.

We've got ourself a Situation

Sa var helgen igang! Efter jobbet igar gick jag hem till en van och hade "Jersey Shore" marathon. Jag forstar inte vad det ar med den serien som har fatt mig att fastna. Det ar en sa enkel realityserie, men jag absolut ALSKAR det! Det ar en sa marklig mix av manniskor och dom ar helt skruvade, men sa otroligt skona! Det ar dom sma sakerna dom sager som far mig att skratta. Ex: Sami och Roni, (en tjej och kille i huset) har ett valdigt komplext forhallande och gor slut/blir tillsammans varannan dag  timma. En kvall da dom antligen blivit tillsammans igen efter en massa tjafs, ligger dom i soffan och vilar, da en av dom andra killarna i huset fragar Roni om han vill folja med grabbarna ut. Varpa Sami svarar "It's okay, you can go if you want to. I don't care". Da gar han givetvis ut. Sen nar dom kommer hem pa natten fran krogen ar Sami jatte upprord for att han gick och han forsvarar sig med att hon sa att det var okej. Da sager Sami: "But it was a test! I wanted to see if you were going to stay anyways" och Roni svarar "A test? I'm not in school. I'm in a relationship. I always fails test, that's why I didn't go to collage!". HAHA!
En av killarna, Pauly D, har varldens mest sparade frisyr som han absolut alskar. Och dom maste jobba under sommaren, och denna sommar ska dom jobba i en glass butik. Nar chefen ser hans frisyr sager han "I don't know what we gonna do about your hair, because you need to wear a hat" Sa att det inte faller ner har i glassen. Pauly D blir upprord och sager samtidigt som han pekar pa sitt har "THIS doesn't move in the haighway what does you think it's gonna move in a Gelato shop??!!"
Och sa har vi Snooki (Nicole), den tjejen ar for harlig! Allt hon gor ar att sola och hon ar riktigt upprord over att Obama har hojt skatten pa att sola solarium: "Why would you do something like that? Obviously he don't have to tan, maybe that's why..." Nej, ni maste nog titta sjalva for att forsta hur pass roliga dom ar.



Mike ar inte ett sa stort fan av Angelina, en av tjejerna i huset



Nasta dag var dom tillsammans igen.







Det morker Du ser gor att stjarnorna marks lite mer

Idag har varit en intensiv dag med barnen. Denna vecka har jag borjat med att ge L "riktig" mat. Forsta dagen var han jatte exalterad over detta, tyvarr ar han inte fullt lika fortjust i mosad banan langre... Men jag gor mitt basta i att forsoka fa honom att gilla det genom att droppa lite modersmjolk pa. Det hjalpte, men inte mycket. Varje tugga han tog sag det ut som om jag just matat honom med den suraste citronen pa var planet. Han blev inte gladare over det faktum att jag insisterade pa att fila hans naglar efter maten, men jag blir sa ledsen varje morgon nar jag ser rivsår i hans lilla, vackra, underbara, anglalika ansikte. Jag kunde se i hans blick hur besviken han var pa mig idag nar jag lade honom pa kvallen. Han ville inte ens klamma mitt lillfinger som han alltid gor for att somna, och han vagrade att le mot mig. Jaja, hoppas allt ar glomt och forlatet till imorgon annars blir det jag som ser ut att ha svalt nagonting surt.

 

G har skott sig exemplariskt idag! Den flickan ar for harlig ibland! Idag pa bussen nar L grater sager hon till mig: "I'm sorry Daddianna :( ..." jag svarar: "What for sweetie?" G: "I'm sorry that L is crying". Jag gav henne en puss pa pannan och svarade att det var omtanksamt av henne, men att det inte var hennes fel. Inte hans fel for den delen heller, jag skulle ocksa gratit om en skaggig man satt och gjorde grimaser mot mig. Nu var jag elak. Gubben menade ingenting illa, han tyckte L var sot och ville busa med honom men det blev ingen succe direkt. Desto mer han anstrangde sig, desto mer gallskrek L. Jag ville bara be gubben sluta, men jag hade inte hjarta nog att gora det.

 

Apropa bussar. Herregud. Vi var pa vag hem fran G's gymnastikklass da en man i 40-ars aldern kliver pa med en kapp. Han ber busschaufforen snallt att inte kora foren han satt sig ned. Anda borjar busschaufforen kora, varpa mannen skriker ut "Woooooooooow bus driver, COME ON!" Okej, han kanske inte behovde skrika, men chaufforen borde faktiskt inte ha kort. Det har var vad som hande, (och jag kanske ska tillagga att bussen var proppad med manniskor).

40 taggaren: Didn't I ask you to not drive until I found me a seat?

Bus driver: I don't care

40 taggaren: What do you mean you don't care? It's your job to care! I have a disability, can't you see that?

Bus driver: You have a disability(?) Than I suggest you take a seat in the front and not walk all the way to the back. The seats in the front are reservaded for older and people with disabilities"

40 taggaren: Okay, do you want me to ask the old lady to give up her seat or the man with the realchair?"

Bus driver: I don't care

40 taggaren: Maybe I should show you my blablabla card (kommer inte ihag, det var nagon slags bokstavskombination). Wait so I can come to the front so we don't bother everyone else.

Bus driver: I don't want to see your card

40 taggaren: Shut up

Bus driver: You shut up! I'm going to call the security (blablabla) and you need to get off the buss

En till illa mods Diana: Sir, you can have my seat, I'm going of at the next stop anyways.

40 taggaren: Thank you very much ma'am but you sit, I see you got your hands full with two children.

Jag: No, but really it's OK. Please!

40 taggaren: Thank you. I didn't wanted to make a scene but you have to stand up for your self.

 

Jag kande mig glad over att jag stod upp for honom. Jag vet att jag inte gjorde mycket, men pa nagot vis visade jag anda att jag tyckte mannen hade ratt. Han hade ratt att sitta och chaufforen hade ingen ratt att behandla honom pa det viset. Jag kande mig sa illa till mods. Ingen sa nagonting eller gjorde nagonting. Det var uppenbart att busschaufforen betedde sig som en idiot. Om detta hade hant i Sverige hade den mannen blivit rik pa grund utav skadestandet han skulle fa.

 

Senare under dagen kom G's van hit och hade en playdate. Jag uppskattar vara playdates lika mycket som henne. Hon far traffa sin van och jag far traffa min (G's vans au pair).



Happy 6 months!

Idag fyllde min lilla Nusse 6 manader och detta skulle firas! Jag hade planerat en hel dag pa Zoo'n och ingen visste om det. Sa nar jag berattade vid frukost bordet imorse vad vi skulle gora blev alla valdigt exalterade:) Tyvarr fick inte foraldrarna folja med. Pappan gav nagon kommentar om att han onskade att hans jobb var lika roligt som mitt. Jag forstar honom, att ga pa Zoo och fa betalt ar inte helt fel. I like my job. And I love my children. Vi hade sa himla roligt. Jag var lika exalterad som barnen, om inte mer :D Dom hade allt pa Zoo'n. Det var jatte stort och jatte vackert. Vi sag allt ifran apor till bjornar, tigrar, lejon, koalor, kangrun, zebror, giraffer, gorillor, och pingviner. Sistnamnda fick mig att tanka pa en van vars rost jag saknar.
Sedan gick vi till "The Childrens Zoo" vilket var jatte bra upplagt! Barnen alskade det! Dar fanns en massa djur (inte lika exotiska), men dom gick losa och barnen fick klappa dom. G var mest fortjust i hastarna och en gammal get. Sjalv gillade jag kaninerna mest, gamla vanner till mig. Aven fast vi hade en toppen dag kunde jag inte lata bli att kanna lite daligt samvete over att jag hjalper dom driva stallet genom att jag betalade intrade. For pa nagot vis tycker jag det ar fel att halla dessa djur inlaste pa sa sma ytor for att vi manniskor ska fa titta pa dom... Men det ar ju sa roligt att ga pa Zoo, hm... etiskt dilemma.
Efter att ha tittat och klappat klart pa alla djuren satte vi oss pa ett Cafe och at lunch innan vi hoppade pa bussen hem. Val hemma somnade alla tre under tiden som vi pratade om alla djuren...
G haller utkik efter lemurer

Jag ser hur dina drommar sakta lossnar fran mitt liv

En gammal vanskap som jag trodde skulle vara for alltid ar nog forlorad... Det har var inte vad jag ville.


Det ar sa latt att kasta karlek dar den vackert tas emot

I Fredags ringer Jessica mig och talar om att hennes bil kollapsat. Den hade slutat fungera, bara sa dar. Det var forsta april och jag var saker pa att detta var ett daligt aprilskamt. "Jessica sluta, jag tycker inte det ar roligt. Jag ar inte den typen som skrattar at sadant. Lagg av bara" men det var inget skamt. Jag ville grata. Jag hade varit glad hela veckan for jag visste att hon skulle komma och stanna hela helgen. Som tur var har hon fantastiska vardforaldrar som loste problemet. Puuuh! Hon fick lana en annan bil och pa kvallen anlande hon och jag var lika glad som ett barn ar pa julafton:D

Kvallen kunde inte blivit battre; Jessica, sushi, rott vin, betydelsefulla ord utbyttes om livet, det onda och det goda och allt som framtiden har att erbjuda.

Lordag - Vi borjade med en tidig springrunda, vilket kandes riktigt tufft efter en sen kvall med vin, men samtidigt var det valdigt uppfriskande:) Vi avslutade pa toppen av ett berg, dar man har utsikt over hela San Francisco, vackert ar fornamnet. Efter att ha suttit dar ett tag, pustat ut och snackat lite skit gick vi hem igen for en lang dusch! Efter att jag gosat klart en stund med L, (saknar honom sa mycket nar jag inte jobbar) tog jag med Jessica till ett av mina favorit cafen. Dar kopte vi med oss en varsin kaffe och crossiant och gick vidare for att fa en pedikyr. Vi bada tog en spa - pedikyr behandling. Det var sa skont att fa hela ryggen masserad samtidigt som fossingarna blev val vardade och masserade. Harlig start pa var lordag! Sedan begav vi oss mot storstan! Dar blev det en hel del shopping! Det blev en massa klader och harprodukter, (Joico for min del givetvis) och sa prackade jag pa Jessica produkter fran Sebastian och Redken. Innan vi klev in pa Forever 21 forvarnade jag Jessica om att vi borde vanda eller atminstone lamna planbockerna utanfor, men vi gick in och kom ut med tunnare planbocker, men med storre leenden pa lapparna:D Och sen blev det lite mer shopping, och lite till och lite till...
Men vi hade aven ett mission! Och uppdraget gick ut pa att hitta klader till festen vi skulle till pa kvallen. Det var 80'tal soul train tema. Det vill saga; skrikiga neon farger men fortfarande glammigt. For min del blev det en skrik aprikos fargad kjol med en stor rosett framtill och en blus som aven Jessica kopte:) "The swedish twins" fick jag hora ex antal ganger under kvallen.
Efter all shopping gick vi till en restaurang dar vi fick vanta i 40 minuter pa ett bord, men det var det vart. Sedan begav vi oss hem och borjade forberedelserna infor festen.
Kvallen var grym! Festen holls i ett stort trevanings hus dar 7 killar bor, Ni forstar ju sjalva... Det var helt galet. Det kandes som om jag befann mig i en film. Manniskor overallt, ett kök uppradat med massa alkohol, ishinkar, en öltunna, roda plastmuggar... Och kvallen fick sig ett spannande slut men det kan jag inte skriva om har ;)
Sondag - Alldeles for fa timmar somn senare var det bara upp och hoppa for pa dagens agenda stod Skydiving som planerat!
Helgen i bilder!

Jag kande inspiration fran kvallen innan och valde darfor vinrott!
Jessica ar turistig och knapper en massa bilder
Trotta efter all shopping och vantan pa bord...
men glada nar vi val fatt ett bord! Det blir sa nar man valjer en restaurang med utsikt over Union Square.


Sa har ser det ut nar tva tjejer lamnar huset for att ga pa fest. Klader och skor overallt.
Roda plastmuggar - CHECK!
Forsta gangen jag korde over Golden Gate Bron - Pa vag mot Napa och Skydivingen.
Ungefar sa har lojligt glad ar jag har borta.

Free Fallin From the Top of The World

JESUUUUUS! Vilken helg jag har haft! Sa manga haftiga upplevelser som jag har haft under denna helg har jag inte upplevt under mitt senaste ar - om ens det! Jag kommer skriva mer om min helg med Jessica, men jag borjar med hur helgen slutade. Jo, med Skydiving(!!!) Helt craaaazy! Jag trodde aldrig att jag skulle gora nagonting sadant i hela mitt liv. Det kanns som att livet ar riskfyllt som det ar, jag behover liksom inte slanga mig ut ur ett flygplan. Men jag gjorde det och jag ar otroligt STOLT over mig sjalv. For att inte tala om hur glad jag ar att jag faktiskt gjorde det:D Det ar en upplevelse likt ingen annan. Jag har aldrig kant en sadan frihetskansla och adrenalin kick nagonsin i hela mitt liv.

Hela dagen var fantastisk. Vi var nio tjejer som akte tillsammans. Det blev som en mini road trip, for det lag i Napa som ar en bra bit ifran San Francisco. Men med glada tjejer i bilen som sjunger och skriker blev resan vard! Val pa plats slog det mig vad jag faktiskt skulle gora. Stackars Jessica, jag talade om for henne sa sent som pa lordag att vi skulle aka och skydiva morgonen darpa. Jag lyckades overtyga henne, eller jaa...hon hade inget val;) Men for att vara rattvis hade jag faktiskt forvarnat henne genom att tala om att jag hade STORA planer for oss den kommande helgen;)

Jag hoppas jag inte skramt ivag henne och att hon kommer och halsar pa mig fler ganger (helst snart) for Vi hade en helt magisk helg tillsammans. Tack fina Du. Vad gor vi harnast for att toppa det har? Simma med hajar kanske...? ;D

Jag betalade extra for att fa en egen kameraman som filmade hela upplevelsen samt tog kort. Jag kande att detta skulle dokumenteras, inget snack om saken. Filmen kommer jag att skicka till Er systrar, och till alla Er andra bjuder jag nedan pa lite bilder av en flygande Diana. Alis Volat Propriis.


First stop - Starbucks!











Vi akte vilse ett par ganger...






Framme, nu KOR (flyger) VI!



I vantan pa planet :)
Jag skrev under pa att jag tar risken att dö...
Vi gjorde det tillsammans ♥
Jag tar ett djupt andetag strax innan
Jessica drar mig i haret och undrar om jag fortfarande tycker att det ar lika roligt(?) hahahah
Me and Mr. Arthur. Hur kan man egentligen lagga sitt liv i nagon annan manniskas hander som man just mott? Och som dessutom heter Arthur(?!)
Jag ser ju inte sa jatte glad ut langre...
Har ber jag till en Gud som jag inte tror pa...
And jump!!!
All star Conversen var givetvis pa och hart knutna!
I'm flying without wings
Pa vag ner
Vi lyckades landa, SKONT!


We made it back to ground again :D

In life you have to take risks

Jag ar just hemkommen fran stranden och det branner pa mina axlar! Men det ar det vart, for nu har jag atminstone lite farg:) Barnen tyckte det var jatte roligt med en dagsutflykt. Vi motte upp med en av G's vanner och akte dit tillsammans. Val pa plats doppade vi fotterna i havet, byggde sandslott och avslutade med en mysig picknick pa stranden.

Just nu ligger bada barnen helt utslagna pa min sang och sussar. Sjalv ar jag over taggad infor helgen! Jessicaaaa kommer hit ikvall och stannar hela helgen -  som jag langtar! ♥
By the way, jag har planer (BIG PLANS), for helgen. Farliga planer. Om allt gar som det ska, borde jag leva sondag kvall... annars kan jag trosta mig med att jag kommer att dö lycklig. Jag maste erkanna att jag ar radd, MEN exalterad!!! Playing it safe is boring. Lever jag pa mandag far Ni veta vad det var jag gjorde! Clue? You have to take a leap of faith, lituarly ;)









En vacker dag blir ingenting som forr

Idag har vi haft 30 graders varme har! Jag ska inte ljuga och skriva att det var underbart. For det var det inte. Det var forfarligt! Jag gillar varme, pa ett villkor: En strand och ett stort hav ska vara tillgangligt. Vilket det gor, och den vetskapen gjorde det annu mer frustrerande att vara med barnen i parken idag. G hade jatte mycket energi efter var dunder frukost och sprang runt i parken som aldrig forr och jag sprang efter henne med solskyddskram. Dessutom hade jag L i babybjornen, vilket blev outhardligt! Solen varmde tillrackligt, och med hans lilla kropp tatt intill min slutade det med att jag badadde i mitt egna hav av svett.

Naja, i helgen ar jag ledig och vadret ska tydligen halla i sig sa da blir det en tur till stranden :) Jag ska forsoka jobba lite pa brannan!
P.s Jag kommer antagligen borja ta gitarrlektioner :D D.s









Det handlar inte om distansen, mer om otillgangligheten

Idag har jag kant en STOR saknad efter en av mina narmaste vanner, Emelie. Min fina Em, det kan lata illa men jag var inte beredd pa att sakna henne sa mycket som jag gor. Anledningen till det ar att efter hogstadiet flyttade hon fran Uppsala och vi larde oss att vara vanner "pa distans". Men distansen mellan Uppsala och USA ar annat fran den mellan Uppsala och Skane. Hon ar inte langre ett comviq kompis samtal bort... Det ar nastan fornedrande att vara samtal bara kostade oss 69 ore. Vara flera timmars langa samtal om livet, vanner, killar, jobb, tankar och funderingar, inte ens en hel krona. Men for mig ar vara samtal ovarderliga och idag onska jag att Du var ett samtal bort. Men det handlar nog inte sa mycket om att vi inte hors av via telefon langre, for i vissa perioder kunde det ga flera veckor innan vi hordes av. Utan nu handlar det mer om att jag vet att jag inte kan ringa henne. Det gar inte, och dagar som denna smartar det da jag verkligen skulle behova prata med henne.
Jag kan inte forklara hur skont det ar att ha en van som alltid finns dar for en. Hon ar den som jag ringer nar jag behover kloka rad, eller da jag helt enkelt bara behover nagon som visar forstaelse. Malin Emelie Josefin Sandstrom, ar nagon som alla behover i sitt liv, dom vet bara inte om det an. Jag vet, nu mer an nagonsin, hur viktig Du ar for mig. Jag saknar Dig.

Fina Em, min karaste Emutt, alskade Emelie... ja, kart barn har manga namn. 

RSS 2.0